WIJDEMEERSE WEBKRANT
Wijdemeren: Geen mening Zkh
Wijdemeren, wo 12 december 2007

De lokale Wijdemeerse politiek mengt zich niet in de strijd van de SP en de PvdA in Hilversum over het behoud van het ziekenhuis.

De SP en de PvdA in Hilversum startten eind oktober een handtekeningenactie tegen de plannen van Ter Gooi Ziekenhuizen om een aantal taken naar Gooi Noord te verplaatsen, zoals hospitalisatie en de eerste hulp. Eén van de redenen is de slechte bereikbaarheid van Gooi Noord.

Uit Wijdemeren hebben ook een aantal mensen hun handtekening gezet op de websites van de PvdA of de SP omdat zij bezorgd zijn over de bereikbaarheid van Blaricum.

College: Maakt niet uit

Herman Stuijver informeerde voor de lokale bladen bij de lokale politiek hoe die tegenover de plannen van de Ter Gooi Ziekenhuizen staat. GroenLinks wethouder Nelleke Schenkkan verklaart in de WieWat Waar dat het college van Wijdemeren alle vertrouwen heeft in de afwegingen die de directie van het ziekenhuis heeft gemaakt. "Over deze gang van zaken heeft men ongetwijfeld goed nagedacht en men zal goede redenen hebben om tot dit besluit te komen." :aldus de Wijdemeerse wethouder. Volgens haar speelt het probleem al helemaal niet voor de inwoners van Nederhorst den Berg, omdat die nu al vaker naar Gooi Noord en het AMC in Ansterdam Zuidooost gaan. Voor Ankeveners en 's-Gravelanders maakt het volgens haar niet uit of ze naar Blaricum of naar Hilversum moeten gaan.

PvdA: Bereikbaarheid

Kees Bosdijk, de fractievoorzitter van de PvdA, weet niet of de actie van zijn Hilversumse parijgenoten wel terecht is en doet er daarom niet aan mee. Ter Gooi Ziekenhuizen ontkent volgens hem dat de voorzieningen uit Hilversum verdwijnen. Hij wil dan ook eerst meer feiten kennen voor hij zich een oordeel kan vormen. Bovendien vindt hij het een kwestie van bereikbaarheid. Daarover wil hij een meer algemene discussie in de regio opstarten om tot een gezamenlijke aanpak van de bereikbaarheid te komen. In de Hilversumse ziekenhuisdiscussie mengt de Wijdemeerse PvdA zich (vooralsnog) niet.

bron
WWW
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
6 gr.
windkr. 2