WIJDEMEERSE WEBKRANT
DBL wil Sportcentrum
Loosdrecht, do 10 januari 2008

Ab Krook, fractieassistent van DBL en oud-schaatstrainer, pleit hartstochtelijk voor de oprichting van een groot multifunctioneel sportcentrum.

Centraal Sportcentrum


Ab Krook

In de Nieuwsster van gisteren staat een groot interview dat Herman Stuijver had met Ab Krook. In dat interview ontvouwt de DBL'er zijn gedachten over sportaccomodatie in Wijdemeren. Hij vindt dat er nu te verkokerd wordt omgegaan met de sportaccommodaties. Een kleedkamer opknappen hier, een veld erbij daar, dat vindt hij niets. Er moet een grote visie komen op sportaccommodatie volgens Krook.

In zijn visie past daarin één groot multifunctioneel sportcentrum voor heel Wijdemeren. In dat centrum kunnen alle sportverenigingen terecht met behoud van hun eigen identiteit. Er komen speelvelden, maar ook een skeelerbaan, een trimbaan, een jeu de boulesbaan en een half pipe voor de skaters. Ook moet er een fitnessruimte komen om sportblessures te behandelen.

Het centrum moet daarnaast onderdak bieden aan naschoolse opvang, bewegen voor ouderen en sport voor basisscholen. Een plek voor het sportcentrum wil Krook nog niet noemen. Eerst moeten de Wijdemeerse politiek en de clubs over hun eigen schaduw springen, aldus Krook.

Sportvelden verkopen en bebouwen

Over de financiële haalbaarheid heeft Krook ook gedachten. Alle bestaande sportvelden kunnen omgezet worden in bouwgrond. Die grond kan dan verkocht en bebouwd worden. Met de (hoge) opbrengst kan een deel van het centrale sportcomplex betaald worden. Daarnaast zijn er volgens hem grote subsidiestromen beschikbaar die hij kent omdat hij in de sportwereld zit. Hij vindt dat Wijdemeren veel tijd en personeel moet vrijmaken om die subsidies te bemachtigen.

Bevlogen

Bevlogen spreekt Ab Krook over de rol die sport speelt in de preventie van criminaliteit en in de jeugdzorg. Sport bevordert volgens hem samenwerking en het "wij gevoel". En sport heeft een positieve invloed op sociale contacten, vriendschap, integratie, erkenning en gezondheid. Dat laatste gaat een steeds grotere rol spelen vanwege de vergrijzing en het gebrek aan beweging bij de jeugd.

Eerder in Commissie

Het DBL standpunt nam Ab Krook eerder in tijdens de commissie van 22 februari 2007. De aanleiding was toen het debat over de kleedruimte van de SV 's-Graveland. Hij stelde voor om de SV 's-Graveland en de SV Loosdrecht in hun geheel te verplaatsen naar een gezamenlijke accommodatie.

Hij zei toen: "De huidige werkwijze ten opzichte van de sportaccommodaties in Wijdemeren komt over als brandjes blussen. Een veld hier, een kleedkamer daar, met het gevaar van een lappendeken te ontwikkelen. Renoveren en aanpassen kost veel geld. Het blijft op den duur het paard achter de wagen spannen. De besluitvorming wordt vaak gehinderd door "wel of niet gedane toezeggingen" uit het verleden. Dat staat adequaat beleid anno 2007 in de weg."

" Wij, Dorps Belangen Loosdrecht, vinden dat de tijd is aangebroken om te durven denken aan een nieuwe situatie, waarin een sportaccommodatie (multifunctioneel) voor geheel Wijdemeren gaat ontstaan."

Op 24 maart gaf Cor Koster (ex-voorzitter CDA) in een ingezonden brief commentaar op de plannen van Krook.

Vervolg

Ab Krook hoopt dat wethouder Nelleke Schenkkan binnenkort op zijn idee zal reageren en het toetsen op de mogelijkheden. Ook is hij benieuwd naar de reacties van de andere partijen.

bron
Nieuwsster
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
9 gr.
windkr. 7