WIJDEMEERSE WEBKRANT
IJs en nog eens ijs
Wijdemeren, wo 31 december 2008

De krant van vandaag staat vol met ijsnieuws en ijsfoto's. En natuurlijk de gebruikelijke verhalen over gevaarlijke situaties en parkeerchaos.

Terwijl de groepjes jongeren weer door het dorp trekken met een rugzakje vuurwerk, hebben anderen het druk met hun ijskoorts. Dat mag blijken uit de selectie van berichten in de G&E van vandaag.

KNSB: Helm op

Op de voorpagina staan drie ijsberichten. Het hoofdartikel gaat over het dringende advies van de KNSB om alleen nog maar met een helm op te schaatsen, omdat het aantal schaatsongevallen per jaar ruim 3000 is, waarvan 1 op de 5 hoofdletsel betreft. Zeshonderd hersenschuddingen en schedelbasisfracturen.

Net gered

In Ankeveen kon een man, die tweehonderd meter uit de oever dor het ijs zakte, maar ternauwernood van de verdrinking gered worden door medeschaatsers die hem op hun buik liggend na enkele minuten uit het wak konden bevrijden. Naar schatting kwamen 5000 schaatsers naar Ankeveen. Dat leidde tot chaotische parkeersituaties langs de Loodijk en de Herenweg. De helikopter vloog over om een onderkoeld slachtoffer te helpen.

Duiken onder het ijs

In Nederhorst den Berg maakte het duikteam van de brandweer (dat bijna opgeheven was) gebruik van de gelegenheid om te oefenen met duiken onder het ijs. De tip van de duikers voor mensen die onder het ijs terechtkomen: Zoek naar een donkere plek. Daar zit het wak. Het ijs is inmiddels zo dik dat het onmogelijk is om er op een andere plaats doorheen te komen.

Winterpret

Ook zit bij de krant een katern met de titel Winterpret. De grootste foto op de volledig met foto's gevulde voorpagina is van Ankevener Hans Schouten. Op de foto het vertrouwde plaatje van drie schaatsers op de Ankeveense plassen genomen door de rietpluimen van de oever.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
nevelig
- 4 gr.
windkr. 2