WIJDEMEERSE WEBKRANT
Actie Ziekenhuis
Hilversum, wo 31 december 2008

De SP en de PvdA in Hilversum trekken nog steeds samen op tegen de plannen van de Tergooi ziekenhuizen. Ze sturen een kaartje naar de Tweede Kamer.

persbericht

Een gezond 2009?

PvdA en SP sturen nieuwjaarskaart aan Tweede Kamerleden en vragen om hulp.

Alle leden van de Tweede Kamer vinden volgende week een kaart in hun postvakje met de vraag:  “Een gezond 2009?” De kaartenactie is een nieuwe gezamenlijke stap in de actie de SP en PvdA in Hilversum voeren voor het behoud van fatsoenlijke zorg. De kaart is bedoeld om opnieuw aandacht te vragen voor de dreigende verdwijning van Ziekenhuis Hilversum. PvdA en SP vragen de Kamerleden om het voor ziekenhuizen aantrekkelijk te maken om zorg op meer plaatsen te leveren. Ze dringen aan op “Zorg bij mensen in de buurt, kleinschaligheid”

Behalve de vraag om actie, is de kaart ook bedoeld om er voor te zorgen dat de kwestie van Ziekenhuis Hilversum onder de aandacht blijft.  Kamerleden van SP, PvdA en VVD hebben in Hilversum staan te vertellen dat ze de marktwerking in de zorg eigenlijk ook niet willen, toch gaat Ziekenhuis Hilversum om bedrijfseconomische reden dicht. Dat is idioot”, volgens de fractievoorzitters van SP en PvdA John van Otterloo en Hans Haselager

John van Otterloo: “Natuurlijk, wethouder Ketelaar is in gesprek met het ziekenhuis, maar de ervaring leert dat de ziekenhuisdirectie zich niet veel aantrekt van wat Hilversummers vinden. We moeten echt alle zeilen bijzetten om ons ziekenhuis te behouden. Wij kunnen als lokale politiek niet aan de kant blijven staan terwijl een vergrijzend Hilversum straks geen ziekenhuis, geen huisartsenpost en geen eerste hulp meer heeft.

Hans Haselager, fractievoorzitter van de Hilversumse PvdA zegt:” De kaart is als motivatie voor alle Tweede Kamerleden bedoeld om zich ook in 2009 in te zetten voor ons ziekenhuis! Enkele Tweede Kamerleden hebben zich al bezorgd verklaard over de zorgontwikkelingen in Hilversum, deze zorg om de zorg kunnen de Tweede Kamerleden in 2009 in daden omzetten door de minister te bevragen of dit nou de ontwikkelingen in de zorg zijn die we met zijn allen voor ogen zien!”.

Ook heeft heel politiek Nederland zijn mond vol van “zorg om de hoek” en “bereikbare zorg”, maar wat als in de toekomst ouderen die bij hun familie op bezoek nauwelijks per openbaar vervoer het ziekenhuis kunnen bereiken in Blaricum. Wat nou “bereikbare zorg” als het ziekenhuis verdwijnt uit een stedelijke omgeving en verdwijnt langs de vluchtstrook van de rijksweg A1, dan zien de hilversummers en al die andere inwoners uit Wijdemeren, Baarn en Hollandse Rading dat zorg niet meer om de hoek is en ook niet bereikbaar en dat de poltiek wel iets zegt, maar in de praktijk dit niet gebeurt!”, aldus PvdA fractievoorzitter Hans Haselager.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
nevelig
- 4 gr.
windkr. 2