WIJDEMEERSE WEBKRANT
IJskoorts?
Wijdemeren, za 27 december 2008

De weermannen en -vrouwen op de televisie kondigen al enkele dagen aan dat er ijs komt dankzij een flinke vorstperiode. De ijskoorts begint te kriebelen.

In de G&E van vandaag staat een stuk waarin Jan Lensen, een schaatsspecialist die op de Julianaweg in Kortenhoef zit, vertelt dat het nu al een gekkenhuis bij hem is. Hij heeft het overigens het hele jaar druk, omdat schaatsliefhebbers van over het hele land hem weten te vinden.

Ook Jolanda Bonnema uit Loosdrecht, hoopt dat er natuurijs komt. Zij heeft een grote voorraad schaatsen, omdat collega's, die het niet meer zagen zitten, hun voorraden, met alle bekende merken, aan haar overdeden. In haar kelder liggen drieduizend paar schaatsen, variërend van dure schaatsen tot Friese doorlopers en Easygliders voor de allerkleinsten.

Webcam!!

Bonnema heeft een nieuwe dienstverlening voor de liefhebbers. Rond de jachthaven zijn vier webcams geplaatst, die om de dertig seconden hun beeld verversen, zodat u zelf kunt zien hoe het ijs erbij ligt en of er geschaatst wordt. U vindt ze op www.bonnemawatersport.nl.


Even gekeken natuurlijk. Er was iets merkwaardigs aan de hand. In Kortenhoef was het volledig duister. Niet echter in Loosdrecht. Daar is het klaarlichte dag....!! Dus, zodra er ijs ligt moet u in Loosdrecht zijn, want daar kunt u 's avonds door schaatsen. :-))) red. WWK.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
-2 gr.
windkr. 2