WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kunstijsbaan Nederhorst
Nederhorst den Berg , do 4 september 2008

Natuurijs komt vrijwel niet meer voor. De Bergse IJsclub zorgt daarom voor een kunstijsbaan die van 29 november tot en met 11 januari open is.

IJsclubs hebben te lijden van het gebrek aan natuurijs. Het aantal (jeugd)leden neemt af en de inkomsten van de clubs drogen navenant op. De Bergse ijsclub heeft daarom het initiatief genomen om een kunstijsbaan te regelen, die naast sporthal De Blijk wordt aangelegd. De kunstijsbaan werd gevonden in België, waar hij werd opgehaald. Met dank aan enkele sponsors die snel in actie kwamen.

Overdekt

De baan is 32 bij 15 meter groot. Om het ijs en de bezoekers te beschermen tegen het weer, wordt de tent van het zomerfestival over de baan geplaatst. Ook komt er een gelegenheid om wat te eten en te drinken te kunnen kopen. De baan zal iedere dag open zijn. Om gebruik te kunnen maken van de baan worden gezinskaarten aangeboden voor het hele seizoen van 29 november tot en met 11 januari. Een kaart voor een gezin met 1 kind kost € 38. Een gezin met meer kinderen koopt een gezinskaart voor € 50. Een individuele schaatser betaald voor een seizoenskaart € 25. Met de aanschaf van de seizoenskaart is men meteen lid van de ijsclub. Mocht er toch natuurijs komen, dan kan men in dat geval dus ook gebruik maken van de diensten van de ijsclub.

De ijsclub gaat flink aan de weg timmeren om leden uit de hele regio te werven met de kunstijsbaan.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 3