WIJDEMEERSE WEBKRANT
Hamvraag is Smaad
Kortenhoef, zo 21 december 2008

Wim van Oudheusden schreef een brief met een aantal onbewezen beweringen. Voor Douwe van Essen reden om daarop te reageren.

ingezonden brief

Smaad

Wim van Oudheusden, je moet je schamen! De titel van je artikel ´Hamvraag voor deze maand´ suggereert de analyse van en oplossing voor dé politieke gebeurtenis van de maand. Maar niets is minder waar.

Het is een bonte verzameling van halve en hele waarheden, maar vooral van roddel en achterklap om andere politieke partijen of personen in een kwaad daglicht te stellen om daarmee je eigen partij (of is het nog een beweging?) te profileren.

Die 'waarheden' worden gelardeerd met suggestieve conclusies. Zo heeft Dorpsbelangen Wijdemeren geen raadsleden uit Loosdrecht, dus vertegenwoordigen ze volgens jou Loosdrecht niet. En als je niet mordicus tegen elke vorm van bomenkap bent, ben je niet links! En stem je tegen het handhaven van een dure voorziening als een bibliotheek, heet je een 'echte VVD'er' te zijn.

Had je het maar bij dit soort beweringen gelaten, maar nee, je was zo lekker op dreef, daar kon nog best een tandje bij, maar nu in de vorm van pure roddel. Ja roddel, want namen en feiten noem je niet. Het DBL-bestuur zou zijn opgestapt vanwege leugenachtig gedrag van (ex-)bestuurders. En jij vindt dat DBW daar een mening over moet hebben. Maar misschien hebben ze die niet, omdat ze, net als jij, niet weten hoe de vork écht in de steel steekt. En als ze het wél weten maken ze jou in ieder geval niet wijzer.

Maar dan ben je écht de weg kwijt en ontaardt je geschrijf in pure smaad. Je schrijft dat volgens een hardnekkig gerucht een raadslid van DBL zijn politieke status zou hebben uitgebuit voor persoonlijk gewin. Inspraak zou zijn gefrustreerd om een bouwlocatie op zijn grondgebied mogelijk te maken en men zou het bouwplan Ter Sype al hebben opgegeven. Je reinste vriendjespolitiek dus! En dan zou dat betrokken raadslid ook alleen maar in een volgende raadsperiode door willen gaan wanneer hij wethouder wordt.

Steeds maar weer 'zou'. Geen feiten. Zo schrijft de roddelpers, dus een ex-Provinciale Statenlid onwaardig. Je noemt dat 'sterke geruchten' en, als klap op de vuurpijl vraag je aan journalisten om uit te zoeken of jouw beweringen kloppen. Oh ja, en wee je gebeente als ze dat niet doen, want dan hebben zij het op hun geweten, dat Dorpsbelangen kan verworden tot Eigenbelangen. Waar haal je die onzin vandaan? Zelf doe je je huiswerk niet, dus moeten anderen jouw werk maar opknappen. En van hoor en wederhoor heb je blijkbaar ook nog nooit gehoord.

Je litanie richt zich vooral tegen de beide Dorpsbelangenpartijen, bang als je bent dat ze samen de grootste partij zullen worden. Je vraagt je af, of ze uitsluitend op de macht van het getal uit zijn. Natuurlijk telt dat mee, maar ook niet uitsluitend. Het is een normale democratische keuze, die voor jou toch nooit een excuus kan zijn om je tot dit niveau te verlagen?! Het zou je sieren om in dezelfde media waarin je artikel is geplaatst, je excuses aan te bieden. En wat betreft de persoonlijke aantijging over die grondruil dien je dat óf met bewijzen te staven, of onmiddellijk tot rectificatie over te gaan.

Een opmerking tot slot. Je besluit je artikel met: AP@W staat voor een transparante en eerlijke overheid, etc. Zullen we dan maar zeggen: "Eerlijkheid begint bij jezelf"?

Douwe van Essen,
Kortenhoef

Toelichting:

Voor die lezers die de achtergrond niet kennen. Wim van Oudheusden was tot de herindeling fractievoorzitter van de PvdA in Loosdrecht. In de vorige periode was hij Statenlid voor de PvdA in de provincie Noord-Holland.

Sins enige tijd publiceert Van Oudheusden onder de naam AP@W, ofwel Andere Politiek in Wijdemeren, omdat hij het niet eens is met de gang van zaken in het gemeentebestuur. Hij kwam begin dit jaar hard in aanvaring kwam met de PvdA fractie, waarbij die zich nogal hooghartig uit liet over het ex-PvdA-statenlid.

red. WWK.

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
10 gr.
windkr. 2