WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kunnen DBL en DBW samen?
Loosdrecht, ma 15 december 2008

Wim van Oudheusden stelt een aantal kwesties aan de orde. Hij vindt dat GL eigenlijk bestaat uit Korver (echt GL) en het oude Ankeveense Algemeen Belang.

ingezonden brief

Hamvraag voor deze maand!


Kunnen DBW en DBL eigenlijk wel door 1 deur? Het lijkt een contradictio in terminis: immers, DBL vertegenwoordigt het Loosdrechtse belang met verve; DBW dat van heel Wijdemeren en is de meest duale fractie van de hele raad, alleen hebben ze helaas geen Loosdrechtse raadsleden....ze vertegenwoordigen dus 's-Graveland en Nederhorst.

Tussen haakjes: Ankeveen is al onder de pannen met het Algemeen Belang, vertegenwoordigd door Bult en Schenkkan, onder de bewust gekozen vlag van Groen Links: puur burgerbedrog nu is gebleken, dat zij niet Groen en niet Links zijn, dit in tegenstelling tot onze Bomenburger Korver! Waar blijven bijvoorbeeld de dorpsraden? Dit vraagt de leden van GL om een keuze te maken: AB of GL? de kiezers op GL moeten zich toch wat bedrogen voelen nu 2 van haar 3 vertegenwoordigers alle bomen links laat liggen.

Terug naar de hamvraag.

DBL is voor het handhaven van personeel en gebouw van de (Loosdrechtse) bibliotheek; DBW is daar fel op tegen en wil eigenlijk zelfs niet de via CAO verplichte salarisverhoging subsidieren; weg met die dure voorziening, en slechts af en toe een uurtje dringen in een bus; zowaar de echte VVD' er!
het DBL-bestuur stapte op omdat men niet akkoord kan gaan met leugenachtig gedrag van (ex)bestuurders; wat vindt DBW daarvan?

En dan nog een hardnekkig gerucht: DBW zou de mond zijn gesnoerd, toen men kritische vragen wilde stellen over het feit, dat een DBL-fractielid op het laatste nippertje de groenstrook langs de Molenmeent tot mogelijke bouwlokatie uitriep zonder dat daar echte inspraak/meningsvorming over mogelijk was. Dit bij de behandeling van het bestemmingsplan. Men zou ter Sype al hebben opgegeven! Het toeval wil, dat een deel van deze gronden in bezit zijn van het desbetreffende DBL-lid, die overigens naar verluidt de volgende raadsperiode alleen als wethouder wil doorgaan...... dat geeft te denken, of niet?

Stof genoeg voor (ex) journalisten om de waarheid boven tafel te krijgen, of dekken we dit bij voorbaat met de mantel der liefde af en zal in de toekomst blijken dat Dorpsbelangen kan verworden tot Eigenbelangen?

Het zijn maar vragen over sterke geruchten! Wie het weet mag het zeggen! Kan dit ooit goedkomen? Of is men uitsluitend op de macht van het getal uit, nu blijkt dat men als oppositie volkomen genegeerd wordt, ondanks de (wederom achteraf geplengde) krokodillentranen van het CDA! Wat een spijt dat ze de oppositie niet hadden betrokken bij de beslissende achterkamertjesschorsing bij de begrotingsbehandeling! ja, ja......Het zal wel...

Overigens misleidt de gemeente de burgers door te stellen dat slechts de inflatiecorrectie leidt tot een belastingverhoging van 3.5%! dit is in werkelijkheid 1.75%!! tijd voor een eerlijke voorlichter?
 
By the way: AP@W staat voor een transparante eerlijke overheid en verwacht een democratische ommekeer bij de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen, AP@W. 

Wim van Oudheusden
Loosdrecht

Naschrift redactie:

Wij hebben getwijfeld over de plaatsing van bovenstaande ingezonden brief. De brief is naar de mening van de WWK redactie op het randje. Er worden suggesties gewekt en beweringen gedaan, zonder bewijs. Een voormalig raadslid en statenlid zou man en paard moeten noemen en niet journalisten moeten oproepen om speurwerk te gaan verrichten op grond van de door hem in de volledige openbaarheid aangedragen geruchten. Toch hebben wij de brief volledigheidshalve geplaatst, omdat van een oud-politicus verwacht mag worden dat hij weet wat de impact van zijn woorden is. Red WWK.

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
6 gr.
windkr. 2