WIJDEMEERSE WEBKRANT
Fusie DorpsBelangen
Wijdemeren, zo 21 december 2008

Na een scheiding van zeven jaar gaan de beide DB partijen toch weer samen. In 2010, na de verkiezingen, is er weer een Dorpsbelangen.

Op 21 augustus 2003, ruim anderhalf jaar nadat Wijdemeren van start ging en de drie DB partijen besloten om samen één fractie in de raad te vormen, klapte de fractie weer uit elkaar. Aanleiding waren een aantal hoog oplopende conflicten over tal van zaken, waarbij bestuursleden Tineke Franssen en Adriaan Doets van DBL enkele malen dreigden op te stappen.

Qua aantal kiezers is DB op dit moment veruit de grootste partij in de raad met 3300 stemmen (28,9 %), tegen 2721 (23,8%) voor de tweede partij, het CDA. (De details vindt u hier.)

persbericht

Dorpsbelangen Wijdemeren

DorpsBelangen: nieuwe partij in Wijdemeren

De leden zijn akkoord, de laatste puntjes zijn op de i gezet, Dorpsbelangen Wijdemeren en DorpsBelangen Loosdrecht gaan bij de verkiezingen in 2010 samen verder.

Beide partijen vormen sinds maart 2006 de oppositie in de gemeenteraad van Wijdemeren. Kenmerkend voor deze raadsperiode is het grote machtsblok van de coalitie. De besluitvorming in de gemeenteraad speelt zich voor een groot deel af buiten de beide Dorpsbelangenpartijen om. Voorstellen van deze partijen worden categorisch genegeerd.

Kiezers hebben de afgelopen periode regelmatig hun ongenoegen geuit over het politieke klimaat en dat zij zo weinig gerealiseerd zien van de ideeën die hen deden besluiten om op de Dorpsbelangenpartijen te stemmen. Steeds vaker werden geluiden gehoord dat het voor Wijdemeren goed zou zijn als er één nieuwe, sterke Dorpsbelangenpartij zou komen.

Het afgelopen jaar zijn er diverse verkennende gesprekken gevoerd onder leiding van Ab Krook en het resultaat is dat er een nieuwe partij komt met de naam: DorpsBelangen. Een interim-bestuur gaat de nieuwe kiesvereniging juridisch en organisatorisch vormgeven en zal een voorstel doen voor een nieuw bestuur. Dat zal in de eerste helft van 2009 gebeuren.

In de tweede helft van 2009 wordt er gewerkt aan een verkiezingsprogramma en een kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010.

De huidige fracties in de gemeenteraad blijven tot aan de verkiezingen in 2010 zelfstandig, maar zullen natuurlijk intensief samenwerken.

René Voigt, fractievoorzitter Dorpsbelangen Wijdemeren
Jaap van Waveren, fractievoorzitter DorpsBelangen Loosdrecht

Wij weten nog wel een logo voor de nieuwe partij. Wat dacht u van dit logo, dat DB in de oertijd gebruikte? red. WWK.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
10 gr.
windkr. 2