WIJDEMEERSE WEBKRANT
Breuk in GroenLinks
Wijdemeren, ma 15 december 2008

Hilbrand Korver heeft besloten uit de fractie van GroenLinks te stappen. Hij is het oneens met het besluit over de bomenkap aan het Noordereinde.

Het begint te kraken en te piepen in de coalitie. Nadat de VVD-fractie tegen het voorstel inzake de SV 's-Graveland van de eigen wethouder stemde, wat de aanzet was tot diens vertrek, is het nu de beurt aan GroenLinks.


Op 25 september lachtten Edwin Bult (l) en Hilbrand Korver (r) hun conflict nog weg, zij het als een boer met kiespijn. Toch ging het niet langer.

Bij tal van debatten, waar het over het kappen van bomen ging, was Berger en GL fractievoorzitter Hilbrand Korver een roepende in de GroenLinks woestijn. Noch zijn fractiegenoot Edwin Bult, noch diens partner, wethouder Nelleke Schenkkan (ook GL), steunden hem daarin. Het debat op 25 september over de reconstructie van het Noordereinde en de daarmee gepaard gaande kap van bomen, deed voor Hilbrand Korver de deur dicht. Edwin Bult stemde voor en Hilbrand Korver tegen.

Geen raadslid voor GL

In het persbericht dat GroenLinks ons zond staat dat Hilbrand Korver "zijn functie als raadslid voor GL" neer legt. Niet wordt vermeld of Korver in de raad blijft zitten of de raad geheel verlaat. In het eerste geval wordt hij de eenmansfractie Korver (of sluit hij zich bij een andere fractie aan). In het tweede geval is Peter de Cocq uit Kortenhoef de eerste opvolger op de lijst, gevolgd door Suse Offerhaus, ook uit Kortenhoef. Aanstaande donderdag, tijdens de raadsvergadering, zal duidelijk worden hoe het persbericht uitgelegd moet worden.

persbericht

Hilbrand Korver heeft besloten om uit de fractie Groenlinks te stappen.

In de gemeenteraad van 25 september was al gebleken, dat GL verdeeld was inzake het Raadsbesluit over de reconstructie van het Noordereinde.

Op 12 december in de algemene ledenvergadering van GL is duidelijk geworden, dat Hilbrand Korver zich niet kan verenigen met het genomen raadsbesluit. Dit is voor hem aanleiding geweest om zijn functie als raadslid voor GL neer te leggen.

Groenlinks betreurt zijn besluit. Wij bedanken hem voor zijn grote betrokkenheid en inzet voor Groenlinks Wijdemeren.

Groenlinks Wijdemeren

bron
persbericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
4 gr.
windkr. 2