WIJDEMEERSE WEBKRANT
Hondenbelasting
Ankeveen, zo 14 december 2008

Patrick Kreuning werpt de vraag op of een hondenbezitter de poep van zijn hond niet hoeft op te ruimen omdat hij hondenbelasting betaalt.

ingezonden brief

Ik zie regelmatig hondenpoep en paardenpoep overal in Kortenhoef en Ankeveen.

Een kennis van me heeft een grote Rottweiler en die zegt: Ik betaal toch hondenbelasting? Dan ga ik niet opruimen. Een stelling die kennelijk veel mensen delen.

Misschien wordt het tijd het stukje Hilvertsheem, waar honden wel los mogen lopen, aan te wijzen als verplichte uitlaatplek voor honden? Ingang tegenover de snackbar aan het Noordereind naast het kerkje. Als je dan toch niet opruimt is één vaste plek wel zo handig.

Bij slecht weer sturen mensen soms de hond naar buiten voor zijn behoeften en blijven zelf droog binnen zitten, over het gedrag van de honden zullen we het maar niet hebben.

Maar ook paardenbezitters gaan regelmatig over de schreef. Ik heb nog nooit iemand met een zak bij zich op een paard zien zitten. Sterker nog, enige tijd terug komt er een wagentje met twee personen er in de stoep bij het Wapen van Kortenhoef oprijden. Een extra ruiter er naast, men haalt wat te drinken, nuttigt dit buiten bij de paarden, levert vervolgens keurig netjes de glazen weer in en vertrekt met achterlating van... u raadt het al.

Het zou de gemeente sieren eens een controleur aan te stellen en de regels wat strakker aan te houden. Ten eerste is er weer een werkloze aan het werk en ten tweede voorkomt de gemeente hiermee een hoop leed voor volwassenen en kinderen.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
6 gr.
windkr. 2