WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bouwplannen Nederhorst
Nederhorst den Berg , do 28 augustus 2008

DBW stelde schriftelijke vragen over de bouwplannen aan de Dammerweg in Nederhorst den Berg. Gisteren kwam het antwoord.

In Nederhorst den Berg is enige onrust ontstaan door de publicatie van twee aanvragen voor bouwvergunningen aan de Dammer weg 3 (Spieghelhuys) en 4 (appartementengebouw met vijf verdiepingen). Ria Hennis (Dorpsbelangen Wijdemeren) stelde er schriftelijke vragen over.

Geen bouwvergunning

Het college antwoordt dat de aanvragen inderdaad gedaan zijn, maar dat er geen bouwvergunning is verleend.

In de bouwaanvraag voor Dammerweg 3 wordt gesproken over een verdieping en een dak met appartementen bovenop het Spieghelhuys. De bouwhoogte wordt 10,45 meter, de inhoud wordt ca. 1.500 m3.

Op het perceel Dammerweg 4 wordt toestemming gevraagd om een parkeerkelder te bouwen, met daarop twee appartementencomplexen met een schuine kap, waarin ook appartementen komen. De bouwhoogte wordt ca. 15 m, de inhoud ca. 17.000 m3. Beide bouwaanvragen zijn ingediend door KCC Beheer/Fortum Vastgoed B.V. uit Rotterdam. Het gaat hier om een particulier iniatief. De enige rol van de gemeente is dan ook het toetsen van de bouwvergunning en eventueel de procedures in werking zetten voor aanpassing van het bestemmingsplan.

Geen natuurgebied

De beide percelen zijn geen natuurgebied, zoals DBW in haar vragen stelde. Een besluit over Dammerweg 3 kan het college in principe zelfstandig, zonder raadpleging van de raad nemen, omdat het perceel binnen de rode contour (bebouwing) ligt en die besluiten aan het college gedelegeerd zijn. Het perceel Dammerweg 4 ligt gedeeltelijk buiten de rode contour. Daarvoor geldt dat de raad een voorbereidingsbesluit moet nemen om de procedure te kunnen starten. Nog dit jaar zal het college de commissie Ruimte en Economie om advies vragen over de bouwplannen.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
19 gr.
windkr. 2