WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bult deed het Prima
Wijdemeren, do 28 augustus 2008

De raadsgriffier vindt dat aan commissievoorzitter Edwin Bult geen recht wordt gedaan in het bericht over de reconstructie Noordereinde.

ingezonden brief

Ik ben als griffier van mening dat de heer Bult geen recht gedaan wordt in het artikel over de reconstructie van het Noordereinde. Ik wil de lezer van het artikel vragen zich eens voor te stellen wat de functie van de voorzitter van een raadscommissie in houdt. Hij is politiek gelinkt maar moet toch de hele avond onafhankelijk en vriendelijk zijn ten opzichte van insprekers, de fractieleden en het college.

Ik vind dat de heer Bult het geweldig gedaan heeft. Hij sprak het publiek vriendelijk en terecht aan op het uiten van afkeuringen en ondersteuningen. Natuurlijk reageerde het publiek daar wat gelaten op, maar de voorzitter hield de orde wel degelijk in de hand. De leden van de commissie konden na de insprekers in alle rust hun zegje doen voor of tegen het voorstel; men luisterde. Ook op de publieke  tribune. Handhaving van de orde tijdens een openbare vergadering is bedoeld om de democratie zijn loop te laten hebben.
Onder leiding van de heer Bult heeft iedereen zijn zegje kunnen doen. Of je het met het besluit eens bent of niet.

Joop van Ditmarsch
Raadsgriffier Wijdemeren

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
19 gr.
windkr. 2