WIJDEMEERSE WEBKRANT
Flats in Nederhorst?
Nederhorst den Berg , wo 27 augustus 2008

In de WieWatWaar van gisteren stond dat er plannen zijn om op Dammerweg 4 een appartementengebouw van vijf verdiepingen te bouwen.


Door een foutje is de kop "Nederhorst den Berg" niet vet afgedrukt, waardoor de indruk ontstaat dat het om de Dammerweg in Loosdrecht gaat.

Ingezonden brief

Herman Stuijver schreef naar aanleiding van een ingezonden brief van Bert Stalenhoef in De Brug van 23 juli een stuk over de plannen. De bouwaanvraag is gedaan door de heer Cirkel, de eigenaar van het Spieghelhuys. Het zou gaan om de bouw van een gebouw van vijftien meter hoog met een oppervlakte van 1200 vierkante meter. In het gebouw komen seniorenappartementen.

Stalenhoef schreef dat hij namens de Bewonersverenging Vaartweg i.o. bezwaar aantekent tegen de plannen. Hij vraagt zich af of de publicatie met opzet in de vakantietijd is gepubliceerd. Desgevraagd zegt een woordvoerder van de gemeente dat het plan nog in een eerste fase verkeert.

In de gemeentelijke publicatie Wijdemeren Informeren van 23 juli staat ook een aanvraag voor de bouw van tien appartementen op Dammerweg 3. Die appartementen zouden naast of boven het Spieghelhuys moeten komen.

Vragen DBW

Raadslid Ria Hennis stelde schriftelijke vragen over de bouwaanvragen, waarop zij vanavond in de commissie Ruimte en Economie antwoord wil krijgen.

ingezonden bericht

Dorpsbelangen Wijdemeren

Vragen DBW voor de commissie van R & E van aanstaande woensdag:

  • Inwoners van Nederhorst den Berg maken zich grote zorgen over een bouwplan langs het Ankeveensepad.
    Kan het college de commissie nader informeren over de bouwplannen langs het Ankeveensepad.
  • Klopt het dat de vergunning al verleend is? Dit schijnt in de zomerperiode in de Brug aangekondigd te zijn onder het hoofdstuk "Loosdrecht"
  • Indien dergelijke plannen echt bestaan kan het college inzicht geven in het volume van de plannen. Men spreekt in het dorp van een complex met 5 verdiepingen.
  • Is het college bekend met de identiteit van de projectontwikkelaars die dit plan gaan uitvoeren?
    Zo ja: wie zijn dit?
    Zo neen: Wordt er op toegezien dat dit erkende bouwers zijn, aangesloten bij het garantiefonds bouwen?
  • Indien voor dergelijke bouwplannen werkelijk al een vergunning verleend is, waarom ontbreekt dit plan op de voortgangslijst bouwprojecten?
  • Is het college voldoende op de hoogte van het unieke natuurgebiedje dat dreigt te verdwijnen langs het Ankeveensepad?
  • Wanneer worden de commissie c.q. raadsleden geïnformeerd over deze plannen?

Met vriendelijke groet,

Ria Hennis
Dorpsbelangen Wijdemeren

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
19 gr.
windkr. 2