WIJDEMEERSE WEBKRANT
Politiek uit Zomerslaap
Wijdemeren, vr 22 augustus 2008

Het zomerreces is voorbij. Volgende week komen de raadscommissies voor het eerst weer bijeen. Een blik op de onderwerpen.

Maatschappelijke Zaken

Op dinsdag komt de commissie Maatschappelijke Zaken voor het eerst na de vakantie weer bij elkaar. Er zal worden gesproken over de verschillende opties voor de huisvesting van de bibliotheek en de Notitie Kunst en Cultuur die onlangs werd gepubliceerd. Na afloop van de vergadering gaan de deuren dicht voor het publiek en wordt er gesproken over de voortzetting van de ontwikkeling van het Bergse culturele centrum De Spot.

Ruimte en Economie

Op woensdag is de vergadering van de commissie Ruimte en Economie. De vergadering begint een half uur eerder, om 19.30, met een informeel overleg met de vertegenwoordigers van de Stichting Vecht terug in het dorp Nederhorst den Berg.

Daarna, om 20.00 uur begint de normale vergadering. Op de agenda staan de reconstructie van het Noordereinde, een discussie over de inrichting van de "waterlichamen" in Wijdemeren, vernieuwing van het wegdek van De Kwakel in Kortenhoef, vervanging van bomen en de nieuwe Wet op de Ruimtelijke Ordening die op 1 juli in werking trad. De nieuwe WRO heeft hier en daar ingrijpende gevolgen. De roemruchte artikel 19 procedure is verdwenen. Ook moet de raad opnieuw besluiten of men al dan niet de opvolger van de artikel 19 procedure, het projectbesluit, wil delegeren aan het college van B&W of niet. Die delegatie aan het college, van de artikel 19 procedure, deed ruim een week geleden veel stof opwaaien toen het over Ottenhome ging.

Update 25-8-2008, 10.14: Er stond dat het voorstel is dat het partiële bestemmingsplan ook aan B&W gedelegeerd wordt. Dat was onjuist. Alleen het projectbesluit zal al dan niet gedelegeerd worden. Wij zullen een apart bericht wijden aan de wijzigingen die sinds 1 juli van kracht zijn geworden. red. WWK

Het kon wel weer eens een erg lange vergadering worden.

Bestuur en Middelen

Heel spannend lijkt deze vergadering niet te worden. Aan de orde komen o.a. het lekkende dak van het gemeentehuis, deelname in het streekarchief Hilversum en een verslag over de klachten die de gemeente vorig jaar kreeg en behandelde.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
20 gr.
windkr. 3