WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schip weg van Hinderdam
Nederhorst den Berg , wo 20 augustus 2008

Aan de Hinderdam in Nederhorst lag een vrachtschip dat bewoond werd. Het college besloot eind juli dat het schip daar weg moest.

Het schip lag twaalf jaar aan de Hinderdam. Op die plek was eerst jachtwerf Bos, familie van de bewoners van het schip van eenendertig meter lang. Toen de jachtwerf verkocht werd en er op die plaats drie villa's gebouwd werden kwam de ligplaats van het vrachtschip ter discussie.

Dwangsom

Wijdemeren wil dat het schip de gemeente verlaat. Eind julli besloot het college om te handhaven. Voor elke week dat het schip daar bleef liggen werd een dwangsom van vijfduizend euro opgelegd, tot een maximum van € 50.000. Tegen dat besluit kunnen de bewoners bezwaar maken en daarna eventueel naar de rechter stappen.

Het schip ligt nu tijdelijk in de Spiegelplas. De bewoners, Hans Baas en Ella Bos, hebben zich ingeschreven voor een ligplaats in Loenen. Ook willen zij eventueel wel naar Lelystad.

Hinderdam 7

Het schip had overigens wel een officiëel adres. Hinderdam 7. De bewoners betaalden ook altijd gemeentelijke belastingen aan Wijdemeren. Op 25 september 2003 werd door de gemeenteraad een voorbereidingsbesluit genomen over Hinderdam 7. De villa's die daar verrezen hebben de toevoegingen A, B en C achter het huisnummer gekregen.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
buien
18 gr.
windkr. 4