WIJDEMEERSE WEBKRANT
De Versierde Vrouw
Kortenhoef, do 27 september 2007

Op 6 en 7 oktober wordt in Kortenhoef een expositie georganiseerd van werk van Will Kellermann en Flory Pels.

persbericht

De Versierde Vrouw

Atelier-Expositie van sieraden en schilderijen in Kortenhoef op zaterdag 6 oktober van 14.00 tot 19.00 uur en Zondag 7 oktober, van 11.00 tot 18.00 uur.

Tijdens de 'eerste weekend van de maand' expositie op 6 en 7 oktober exposeren Will Kellermann en de kunstenares Flory Pels in Kortenhoef. Beiden hebben gemeen dat zij de 'vrouw' als inspiratiebron kiezen. Flory Pels - hoewel ook schilder - maakt kunstzinnige juwelen die eigenlijk beter "Kunstvoorwerp" mogen heten. Elk stuk is een unicum, letterlijk een klein juweel. Het is Kunst, wonderlijk creatief van ontwerp, met een extraverte uitstraling, gedurfd vaak, ook wat betreft de bijzondere zetting van edelstenen, cameeën en antieke materialen in Tiffany stijl.

Deze sieraden passen schitterend bij de bekende Silkcolors© van Will Kellermann, met hun geraffineerde kleurwerking en glanzende uitstraling. Ook haar kleurrijke, impressionistische pastels zijn er te zien. De pastels vallen op door de vrije en losse toets waarmee Kellermann het krijt hanteert.

Zij zegt: "De titel is veelzeggend. Voor mij is de vrouw een sieraad op zich, de moeder van de schoonheid, de ziel van alles. Zelfs al schilder ik een landschap of een stilleven, dan zie ik daarin toch de oerschoonheid van de vrouw. Ik moest ook meteen denken aan dat grappige, speels erotische, vrouwelijke boekje van de schrijver Christian Oerlemans, (bekend van Even Apeldoorn Bellen) getiteld " Vrouwen zijn om op te vreten ". Flory voegt er aan toe:"Ik ben gefascineerd door de vrouwelijke vorm, de elegance, de ronding, de sierlijkheid. Dit breng ik tot uiting in mijn sieraden, zodat de vrouw als 't ware haar vrouwzijn accentueert. Versieren is het adagium van de vrouw, hoewel mannen er iets anders onder verstaan.Vrouwen laten zich namelijk niet versieren, zij versieren zelf!"

Als speciale attentie geven de kunstenaressen bij elke aankoop het boekje cadeau: "Vrouwen zijn om op te vreten".

Deze éénmalige expositie is alleen op Zaterdag 6 en Zondag 7 oktober.

Zuwe 22B in Kortenhoef -035 6561738, (bij de Wijde Blik).

bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
14 gr.
windkr. 3