WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nescio lezing 16 september
Kortenhoef, vr 7 september 2007

Op 16 september wordt in het Oude Kerkje in Kortenhoef een Nescio lezing verzorgd door Antony Singelenberg, aansluitend een koffieconcert.

persbericht

Nescio lezing 16 september
"MOMENTEN VAN ETHISCHE ERVARING IN HET WERK VAN NESCIO"

Nescio mijmert in zijn werk over goed en kwaad. Hij vindt dat we in verschillende fasen van het leven daar verschillend over kunnen denken. Zoals, zijn normen en waarden een kwestie van 'wie niet horen wil, moet maar voelen'? Kun je achter normen en waarden komen, zoals je kunt nagaan wie Nescio is? Zijn normen en waarden uitingen van wijsheid?

Antony Singelenberg gaat vervolgens in op de tegengestelde beweging in privé-sfeer en organisatie-sfeer. Hanteren we in werksituaties andere normen en waarden dan thuis? Hoe ontstaat ethisch inzicht in de publieke sfeer/omgeving?

Antony Singelenberg (doctoraal theologie) is loopbaan- en mobiliteit-adviseur. Hij heeft ruim twintig jaar ervaring met filosofie-onderwijs aan volwassenen, onder meer aan de Hoge School Haarlem.

Het koffieconcert zal worden verzorgd door het toonaangevende Franciscus kwartet, bestaande uit Diana Morris, viool; Pamela Kubik, viool; Frank Brakkee, altviool en Sebastiaan van Eck, cello.

Alle vier de musici zijn verbonden aan orkesten van het Muziekcentrum van de omroep. Zij beschikken over een rijkgevulde concertagenda en treden op op vele gerenommeerde concertpodia in binnen- en buitenland.

In Kortenhoef spelen zij voor de lezing : F.Mendelsohn 2 delen uit Strijkkwartet op. 13 : adagio non lento en intermezzo. Na de lezing : D.Sjostakovitsj - adagio en allegretto.

Plaats : Oude Kerkje Kortenhoefsedijk 168 , Kortenhoef
Aanvang : 11.00 uur
Datum : zondag 16 september
Entree : € 5,00

Oecumenische Streekgemeente

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
19 gr.
windkr. 4