WIJDEMEERSE WEBKRANT
Spannend avondje Darts
Kortenhoef, vr 7 september 2007

Op 5 september speelden alle drie de dartsteams thuis om de Rendez-vous bokaal, een prijs vergelijkbaar met de Gatoradecup . Kortom een afvalrace.

ingezonden bericht

SPANNEND AVONDJE IN
HET WAPEN VAN KORTENHOEF

Op 5 september speelden alle drie de dartsteams thuis om de Rendez-vous bokaal, een prijs vergelijkbaar met de Gatoradecup . Kortom een afvalrace.


Berrei Willemse

Het eerste team liet vooral via Roel en Ron de 180's zien, maar op de cruciale momenten wilden de pijlen net niet in de juiste tripple's of dubbels vallen, waarna, men verloor met 6-3. Maar voor een 5 e  divisieteam die tegen een eerste divisieteam aan moet treden is dat resultaat nog zo gek niet. Het bewijst in elk geval dat Herman, Roel, Ron en Marcel de tweede divisie makkelijk aan moeten kunnen. Het tweede team moest tegen een 5 e divisie team. Daar ze zelf ook in de 5 e divisie spelen beloofde dit een interessante avond te worden, maar niets was minder waar. Fluitend werd de tegenstander door Berrie, Maurits, Kevin en Menno met 9-0 naar huis gestuurd.

Het derde team moest tegen Opgepast van Café te Pas uit Amersfoort, eveneens 5e divisie. De singles werden met 3-1 gewonnen, maar de dubbels waren bloedstollend. En ook beslissend. De eerste dubbel ging nog naar WVK 3, maar de tweede en derde gingen naar Opgepast, de tweede via eem finish van 53 ( tripple 4, tripple 13, dubbel 1), zodat de laatste dubbel doorslaggevend was. Hierin wist Eddy Grotendorst o.a. via 7, 20, dubbel tops 67 te finishen, zodat de buit binnen was en de bierronde nog om des keizers baard ging. Ook deze wist het team van Ronald Kramer, Eddy Grotendorst, René Bosson en Jeroen Rootert op hun naam te schrijven zodat toch nog een ruime 6-3 overwinning werd geboekt op een ander 5 e divisieteam, Dat belooft veel positiefs voor het komende dartseizoen .

Berrie Willemse

Een van de leden van het tweede is Berrie Willemse, uitbater van het Wapen van Kortenhoef . Wanneer begon je voor het eerst met darten? - Een jaartje of vier geleden, maar niet intensief. Gewoon thuis op de deur had ik een bord opgehangen, die deur zit nog vol gaten. Hoe vaak raak je de 180? - Gisteren heb ik er twee gegooid, ook vijf maal 140, normaal gooi ik er 3 in de week. Wat is voor jou nog een uitdaging binnen de dartsport, richt je je pijlen bijvoorbeeld op het NK of het internationale platform? -Als het zover zou komen ga ik er zeker voor, maar voorlopig ben ik daar nog niet aan toe. Zeker nu de dartsport dankzij Barney, Co en anderen zo gegroeid is loopt er erg veel talent rond in Nederland, dan is het moeilijk bij de top te komen. Wat is nu het leukste van het darten buiten de 180 te scoren of de 170 te finishen? Want uiteraard is dat wel altijd de uitdaging. -De strijd van man tegen man en het teamgebeuren.

Denk je dat er komend jaar een vrouwenteam bij komt? - Ja dat hopen we wel, we hebben nu 3 vrouwen die wel interesse hebben, maar dat is niet genoeg voor een team, dus dames meld je aan, vooral als je zware shag rookt en bier drinkt. Heb je nog een toekomstvisie met het darten binnen het wapen? -Ja, we hopen met meerdere teams in de eerste divisie te komen, en gezien het nvieau van enkele spelers lijkt dat zeker haalbaar. Misschien dat dan enkele teams moeten worden aangepast, maar daarnaast blijven de spelers door intensief trainen zelf ook groeien.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
19 gr.
windkr. 4