WIJDEMEERSE WEBKRANT
Expositie Oude School
Kortenhoef, do 6 september 2007

Zeven Bussumse vernissage schilders exposeren in de Oude School in Kortenhoef op 22 en 23 september.

persbericht

Zeven Bussumse vernissage schilders exposeren in de
Oude School in Kortenhoef op 22 en 23 september

In de Vernissage in Bussum ontmoeten zij elkaar iedere donderdag. Daar wordt geschilderd o.l.v. Boy Namias de Crasto, al meer dan 35 jaar beeldend kunstenaar te Bussum en die een geheel eigen schildertechniek heeft ontwikkeld, waarin zijn 7 leerlingen zich bekwamen.

Boy Namias de Crasto komt oorspronkelijk uit Curacao en woont het grootste deel van zijn tijd in Nederland, waar hij naast schilderen en beeldhouwen, zijn oude liefde van calligraferen beoefent en tekst en beeld in zijn schilderijen integreert. Dit najaar verschijnt een boek waarin het werk van Namias de Crasto centraal staat en volgt een expositie in Dirkshorn.

Speciale techniek

Zijn leerlingen hebben zich bekwaamd in het maken van vrije onderwerpen die met de speciale Boy schildertechniek van kleur, verf , lijm en water en soms tekst behandeld worden.

Spannende avonturen in vorm en kleur zijn het gevolg en Huib Boermans, Irma Hartsuiker, Lenie van der Net, Ingrid van der Klauw, Sytske Kiers, Karel Slootman en Han Spanninga laten U graag kennismaken met hun werk.

De tentoonstelling in de Oude School, Kortenhoefsedijk 145 te Kortenhoef, is te zien op zaterdag 22 september van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag 23 september 10.00 - 18.30 uur.

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
19 gr.
windkr. 4