WIJDEMEERSE WEBKRANT
Knorr ligt Plat
Loosdrecht, do 24 oktober 2007

De Knorr fabriek in Loosdrecht ligt voorlopig helemaal plat. De lokale politiek steunt de werknemers. Ook Tomin en Smurfit worden getroffen.

Calvé: Helaas geen pindakaas

Gisteren was er in Rotterdam bij het Unilever gebouw een grote manifestatie van werknemers van alle Unilever fabrieken in Nederland. Niet alleen wil Unilever drie fabrieken sluiten, maar ook de CAO onderhandelingen zijn vastgelopen. De manifestatie werd uitgebreid in beeld gebracht door de landelijke TV journaals.

Steun uit de regio

De medewerkers van de Knorr fabriek, die gisteren met drie bussen naar Rotterdam togen, werden uitgeleide gedaan door twee Hilversumse wethouders die hun steun toezegden. Jan Rensen (PvdA) en Karin Walters (SP) brachten een brief mee die geschreven was door het college van B&W in Hilversum. In die brief wordt steun aan de medewerkers uitgesproken en wordt medeleven betuigd met de gezinnen van de medewerkers. In Wijdemeren, zowel als in Hilversum werd vorige week donderdag unaniem een motie aangenomen met een vergelijkbare strekking.

Fabriek plat

Na de manifestatie van gisteren gaat het personeel van Knorr voorlopig niet meer aan het werk. Althans, enkele sleutelfiguren staken, waardoor de productie stil komt te liggen. De overige medewerkers staken niet, maar dragen bij aan de uitkering van de stakers uit de vakbondskas tot 100% van hun normale loon. Het effect is echter dat de hele fabriek stil ligt.

Ook Tomin en Smurfit

Wethouder Karin Rensen wees erop dat het om meer verlies van werkgelegenheid gaat dan bij Knorr alleen. Ook de Tomin Groep in Hiversum en Smurfit in Soest worden getroffen door de sluiting, omdat daar inpakwerk voor Knorr wordt uitgevoerd. Bij die twee bedrijven gaat het om circa vijftig mensen die hun baan dreigen te verliezen als gevolg van het besluit van Unilever.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
9 gr.
windkr. 2