WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nieuwbouw Antoniusterrein
Kortenhoef, wo 24 oktober 2007

Herman Stuijver stak zijn licht op inzake de nieuwbouw op het terrein van de voormalige Antoniusschool in Kortenhoef. De zaak zit aardig vast.


De Antoniusschool op 4 april 2005. Drie weken later stond er niets meer en was het wachten op ontwikkeling van het kaalgeslagen terrein.

Spagaat

Het gemeentebestuur zit in een spagaat. Uit de ontwikkeling van het Antoniusterrein moet voldoende opbrengst komen om de nieuwbouw van de Antoniusschool te bekostigen. Drie miljoen euro moet er op tafel komen. Bovendien staat in de woonvisie die de raad heeft goedgekeurd dat er gebouwd zal worden voor starters en senioren. Die combinatie maakt dat er zoveel woningen op het terrein moeten komen dat de opbrengst gegenereerd kan worden met relatief bescheiden woningen. Veel woningen dus. En veel woningen betekent de hoogte in gaan. Drie lagen hoog.

De buurt ziet dat niet zitten en wil minder bouwlagen. Dat bleek al tijdens de eerste informatieavond op 6 februari van dit jaar. Nadien werd er verder over het probleem gesproken. Op een tweede en een derde inspraakavond. Men kwam er niet uit. Een groepje aanwonenden ging meedenken en -tekenen met de ontwikkeling van het nieuwbouwplan.

Weerbarstig proces

Tot nu toe zonder veel resultaat, zoals blijkt uit een stuk van Herman Stuijver in de WieWat Waar van vandaag. Gemeentelijk projectleider Fred Kuiper verklaart daarin dat de stedenbouwkundige kaders en de welstandscriteria onderzocht worden. Een bouwaanvraag is nog niet gedaan. Er liggen veel plannen op de tekentafel, maar nog geen plan dat aan alle criteria voldoet. De bewonersgroep tekende ook een plan dat langs de meetlat van welstand, bestemmingsplan en financiën wordt gelegd. En dat kost allemaal tijd. Veel tijd. Er wordt nu gemikt op januari 2008 om met een bouwplan te komen, waarmee gemeente, projectontwikkelaar Moes en Rabo Vastgoed kunnen leven.

Dossier bouwplan Antoniusterrein

Appartementen Antoniusterrein 30-12-2006
11-01-2007 Groen Licht Nieuwbouw
03072007 Derde Inspraakavond Antoniusterrein
24012007 Info Antonius op 6 feb.
31052007 Extra Inspraak Antonius
03072007 Archief Compleet
06022006 Inspraak Antoniusbouwplan

bron
WWW
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
9 gr.
windkr. 4