WIJDEMEERSE WEBKRANT
Minder regels? Nou nee...
Wijdemeren, di 9 oktober 2007

Het CDA spant zich al lang in om overbodige regels uit te bannen. Er kwam een groep om in het regelwoud te snoeien. Maar u en ik klaagden niet.


Theo Reijn (CDA), teleurgesteld.

Theo Reijn, steunfractielid van het CDA is de aanjager van de pogingen om het aantal regels verminderen. Op 23 juni vorig jaar kwam hij voor het eerst met een voorstel om flink te snoeien in de regelgeving . Op 11 juli volgde een oproep aan studenten om de Wijdemeerse regels onder de loupe te nemen. Het streven was om 25% van de regels op te heffen.

Initiatiefvoorstel

Op 6 februari van dit jaar kondigde het CDA een initiatiefvoorstel aan om te komen tot minder een eenvoudigere regelgeving. In de raad van 23 maart werd dat intiatiefvoorstel in de raad behandeld en aangenomen. Om het voorstel handen en voeten te geven werd de regiegroep regelgeving in gesteld. Op 3 juli werd een oproep in de bladen geplaatst. De burger, en met name de ondernemers, werd gevraagd om met klachten over de regels te komen. Omdat er niet gereageerd werd, kwam de oproep op 27 augustus nogmaals in de pers. En nog steeds bleven de reacties en klachten uit. De paarse krokodil blijkt toch groen te zijn, lijkt het.

Teleurgesteld

Theo Reijn is wat teleurgesteld. Hij had er meer van verwacht. Toch gebeurt er wel iets. Op het gemeentehuis worden de tien meest aangevraagde vergunningen verzameld. Dat moet inzicht geven in eventuele knelpunten. Ook constateert hij dat er een groter bewustzijn is bij het college, wat er toe geleid heeft dat er al wat overbodige regels zijn afgeschaft of vereenvoudigd.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
16 gr.
windkr. 2