WIJDEMEERSE WEBKRANT
Snoeien in de Regels
Wijdemeren, di 3 juli 2007

Als er gemeentelijke regels zijn die u ergeren, dan is dit uw kans om ze aan de kaak te stellen. Meldt uw grief.

Het CDA maakt zich al lange tijd sterk om te snoeien in het woud van regels. Een iniatiefvoostel van het CDA heeft nu geleid tot de instelling van een Regiegroep Regelgeving. De regiegroep verzamelt de reacties over overbodige of lastige regels.

Op de website van het CDA heeft Theo Reijn er ook een stukje aan gewijd.

persbericht

Van welke regels heeft u last?

In Wijdemeren wordt op dit moment gekeken naar welke regels er zijn, welke regels overbodig of onnodig ingewikkeld zijn, en welke regels aangepast kunnen worden. Daarnaast wordt gekeken of de administratieve lasten van regelgeving redelijk zijn en of de procedures eenvoudiger en korter kunnen.

Regels en procedures zijn nodig, dat begrijpt iedereen. Ze bieden veiligheid, bescherming van onze leefomgeving en het milieu en zorgen zo voor een evenwichtig woon- en werkklimaat. We kunnen en willen als samenleving niet zonder regels.

Regiegroep Regelgeving

Maar op sommige punten kan het wellicht beter, voordeliger en makkelijker. Daar wordt op verschillende manieren door de gemeente aan gewerkt. De gemeenteraad heeft zelfs een Regiegroep Regelgeving ingesteld die samen met burgers, bedrijven, instellingen en verenigingen de gemeentelijke regelgeving, administratieve lasten en procedures gaat doorlichten. Want juist deze 'ervaringsdeskundigen' kunnen aangeven waar het in de praktijk knelt en hoe het misschien anders kan.

De Regiegroep Regelgeving hoort graag van u welke regelgeving naar uw inzicht overbodig is en/of veel lastendruk met zich meebrengt. Ook opmerkingen over te lange en/of ingewikkelde procedures zijn welkom. In Klankbordgroepen willen we met u kijken hoe we regelgeving, administratieve lasten en procedures kunnen verminderen.

Laat van u horen!

Laat ons dus weten waar u last van hebt en hoe u denkt dat op te lossen. Stuur uw reactie voor 15 augustus naar:

Regiegroep Regelgeving

T.a.v. mr B.M.H. de Brey
Postbus 41
1243 ZG 's-Graveland

of ga naar www.wijdemeren.nl en klik daar op de button 'Last van de overheid'.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
16 gr.
windkr. 4