WIJDEMEERSE WEBKRANT
Week zonder Geweld
Wijdemeren, di 20 november 2007

Op zondag 25 november start de week zonder geweld. Deze dag is een initiatief van de Verenigde Naties om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen.

persbericht

Week zonder geweld
Aandacht voor voorkomen huiselijk geweld

Op zondag 25 november start de week zonder geweld. Deze dag is een initiatief van de Verenigde Naties om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen.

Het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld Gooi en Vechtstreek (ASHG) grijpt deze gelegenheid aan om aandacht te vragen voor het voorkomen van huiselijk geweld. Huiselijk geweld is de meest voorkomende vorm van geweld in onze samenleving. Uit onderzoek blijkt dat één op de vijf vrouwen te maken krijgt met huiselijk geweld. Hoewel er ook mannelijke slachtoffers zijn waar het ASHG zich op richt, blijkt uit onderzoek dat in 80% van de gevallen het slachtoffer van huiselijk geweld vrouw is.

Het ASHG Gooi en Vechtstreek is in januari 2006 van start gegaan met de aanpak van huiselijk geweld en heeft in september van dit jaar de 1000 ste registratie huiselijk geweld opgenomen. Duizend adressen in het Gooi waarvan we weten dat er huiselijk geweld voorkomt. Dat betekent ook dat een veelvoud van 1000 mensen direct of indirect te maken heeft met geweld in zijn of haar omgeving. Slachtoffers, plegers, kinderen en omstanders die te maken hebben met geweld in hun omgeving hebben hulp nodig. Aandacht geven aan het onderwerp helpt hen bij het zetten van de stap naar de hulpverlening. Huiselijk geweld is niet normaal. Daar moet je over praten.

Het ASHG is op de markt in Hilversum op woensdag 28 November aanstaande aanwezig om informatie te verstrekken over dit onderwerp door folders, pennen en visitekaartjes uit te delen met de telefoonnummers waarop het ASHG te bereiken is: (035) 699 11 99 of via de website www.huiselijkgeweldgooi.nl

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
9 gr.
windkr. 4