WIJDEMEERSE WEBKRANT
College antwoordt Doedom
's-Graveland, vr 16 november 2007

Het college stuurde een brief aan Doedom in antwoord op vragen die Doedom per brief stelde. In beleefde bewoordingen krijgt Doedom nul op het rekest.

Op 10 oktober antwoordde het college op een brief van Doedom, het actiecomité voor de aanleg van een randweg om Noorder- en Zuidereinde te ontlasten.

In de brief van het college wordt gesteld dat het college en de meerderheid van de raad weinig zien in de aanleg van de randweg, maar de door Doedom aangedragen oplossingen zullen meegenomen worden in een nader onderzoek.

De suggestie van Doedom, dat de luchtverontreinigingsnorm op Noorder- en Zuidereinde overschreden wordt, is volgens het college onjuist.

Het college stelt klip en klaar dat het tracé voor een randweg, zoals dat indertijd door Doedom werd voorgesteld, niet kan vanwege wetten en regels. Er is wel een luisterend oor voor alternatieve oplossingen.

Het college is kennelijk niet blij met een deel van de brief van Doedom waarin wordt opgemerkt dat wethouder Wim Neef niet met een duidelijk doel het regionaal overleg over verkeer in gaat. Dat wordt door het college ontkend.

Doedom vroeg om meting van de luchtverontreiniging. Het college stelt dat er nu berekening van de luchtverontreiniging plaats vindt, volgens landelijk gehanteerde normen, en houdt daaraan vast.

Uit het antwoord van het college blijkt dat Doedom subsidie heeft aangevraagd. Het college legt uit dat het daarvoor nu te laat is, maar dat een aanvraag ingediend kan worden voor 1 mei 2008 voor subsidie in 2009. Of die subsidie dan wel of niet wordt toegekend laat de brief in het midden.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
6 gr.
windkr. 2