WIJDEMEERSE WEBKRANT
Afscheid tandarts Bast
Kortenhoef, do 15 november 2007

Na bijna veertig jaar stopt tandarts Henk Bast uit Kortenhoef met werken. Zijn praktijk wordt overgenomen door Dennis Lange.

Er zijn van die mensen die door hun beroep ruime bekendheid genieten in een dorpsgemeenschap. Zeker als zij dat beroep lang uitoefenen. Een tandarts is zo iemand die generatie na generatie langs ziet komen.

Op 1 oktober 1969 begon tandarts Bast in de praktijk van collega Karis in het gebouwtje aan het Noordereinde vlak bij de Smidsbrug, dat later verbouwd werd tot startersappartementen. Zesduizend kaarten telde het patiëntenbestand. Later werd de praktijk uitgebreid met de komst van Herbert Goutbeek die op zolder werkte.

Gloednieuw gebouw

Op 27 augustus 1980 verhuisden de beide tandartsen naar een gloednieuwe praktijkruimte aan de Dodaarslaan, die gelijk werd opgeleverd met het wijkgebouw van de Kruisvereniging (dat een conflict van 's-Graveland met de thuiszorg opleverde) ernaast. Dat was het moment dat de eerste mondhygiëniste aantrad. Een nieuw fenomeen in tandartsenland.

Na het overlijden van tandarts Goutbeek in 2004 deed tandarts Dennis Lange in 2005 zijn intrede in de praktijk naast Henk Bast. Op 11 december zal Henk Bast met zijn werk stoppen omdat hij 65 is geworden.

Na een kleine verbouwing van de praktijkruimte in januari zal een nieuwe tandarts de patiënten van Bast overnemen. Het geheel gaat werken onder de naam Tandheelkundige Praktijk Kortenhoef.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
0 gr.
windkr. 1