WIJDEMEERSE WEBKRANT
Flameling: Raad te mat
Nederhorst den Berg, zo 6 mei 2007

Oud-fractievoorzitter van D66, Felix Flameling, is het gedeeltelijk eens met de ingezonden brief van Jan Spaargaren. De raad had moeten reageren.

ingezonden brief

Spaargaren heeft deels gelijk in zijn reactie op de steunonthouding van Hilbrand Korver van Groen Links. Hij heeft echter ongelijk in zijn generalisatie. Het is inderdaad een gebrek aan kwaliteit van deze gemeenteraad dat Hilbrand zijn stemverklaring zonder protest of discussie van/met andere raadsleden heeft kunnen afleggen.

Inhoudelijke discussie is in het belang van de burgers, Korvers benadering absoluut niet. Daarin heeft Jan Spaargaren dus absoluut gelijk. Met de constatering dat het altijd wel zo zal gaan absoluut niet.
Als hij de vorige raadsperiode goed had gevolgd, had hij geweten dat tenminste een fractie de discussie stelselmatig terug bracht naar de essentie en op die basis voor of tegen stemde. Daar kon je het verder mee eens zijn of niet. Jammer genoeg is die manier van gemeentepolitiek bedrijven in de huidige raad niet meer terug te vinden. ja toch soms wel bij DBW en DBL, maar dan weer te opportunistisch.

Felix Flameling
Nederhorst den Berg

bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 3