WIJDEMEERSE WEBKRANT
Lobby voor Rotonde
Nederhorst den Berg , ma 16 juli 2007

Nederhorst startte, samen met de ondernemers, jaren geleden een lobby bij de provincie voor de rotonde in de N201. Daarna werd het stil.

ingezonden brief

Geachte redactie,

In het weekoverzicht las ik een opmerking in de trant van "een rotonde waar niemand om heeft gevraagd". Deze rotonde in de N201 is een resultaat van jarenlang gelobby vanuit de voormalige gemeente Nederhorst den Berg op dit punt een verkeersregelinstallatie te krijgen. Met name in de spits is het een crime vanaf de Gabriëlweg op de N201 te komen, vooral als je richting Hilversum wil. De middengeleider is dermate smal dat een personenauto amper in 2 stappen kan oversteken; je bijft vrezen dat de neus of de kont van de auto wordt afgereden als je je in het midden opstelt.

Een verkeersregelinstallatie bleek niet mogelijk (onoverzichtelijk punt met een hoge brug in de bocht van de N201), maar een rotonde zou een oplossing zijn. Zo'n 2 jaar geleden zou er een worden aangelegd. Na de nodige tamtam bleef het -zoals het Noord-Holland betaamt- oorverdovend stil.

Vergeten de nodige procedures te doorlopen, zoals horen gemeente Wijdemeren en planologie???

Vorige maand leek er weer schot in het proces te komen. De tamtam werd weer geroerd, bordfen geplaatst en materiaal aangevoer. Maarrrrr: inmiddels de borden ("verkeershinder van juli 2007-juli 2008) verdwenen en het afzetmateriaal volgde een zelfde lot. Weer een plekje in de ijskast gevonden? Het zal wel weer stil worden en blijven.

En die grote Noord-Hollandse stilte geldt die ook voor het plan tot het aanleggen van een natte verbindingszone tussen Naardermeer en Ankeveenseplassen onder de Loodijk? Na de officiële start door de toenmalige minister is het ook in die hoek verdacht stil geworden.....

Afzender bekend bij de redactie.

Naschrift redactie. Wij volgende lokale politiek vrij goed. Na de herindeling is er, voorzover wij weten, geen erg actieve lobby geweest om de rotonde in de N201 te krijgen. Of voor die tijd Nederhorst den Berg wel actief was op dit vlak weten wij niet. De briefschrijver is goed bekend met de Bergse politiek van voor de herindeling. Wij nemen dan ook voetstoots aan dat er voor de herindeling wel pogingen in het werk zijn gesteld om stoplichten of een rotonde op die plek te krijgen.

Het beste bewijs voor het feit dat Wijdemeren geen enkele activiteit op dit vlak ontplooide was wel het bericht van 3 februari vorig jaar, waarin wethouder Wim Neef verklaart compleet overvallen te zijn door de mededeling van de provincie dat er op de afslag naar Nederhorst in de N201 een rotonde aangelegd zal worden. Die mededeling werd overigens aan hem bekendgemaakt door Simone Stevens van de Gooi- en Eemlander. Ook een bewijs dat de contacten met de provincie niet erg intensief waren (om het understatement van het jaar te maken). Overigens was de aankondiging toen dat er in de zomer van vorig jaar gestart zou worden met de aanleg.

Berger en fractievoorzitter Hilbrand Korver (GL) verklaarde toen erg blij te zijn met de aanleg van de rotonde.

Redactie WWK

PS. Over stilte gesproken. De Leeuwenlaan is al bijna een jaar ontdaan van de bomen. Er zou toch herplant plaatsvinden? Ook nooit meer iets van gehoord...

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zon en buien
24 gr.
windkr. 2