WIJDEMEERSE WEBKRANT
Snelvaren en Lawaai in Loosdr.
Oud Loosdrecht , ma 16 juli 2007

Lawaai en snelvaren vormen een probleem op de Loosdrechtse Plassen. Dat was aanleiding voor een overleg van BELP, waaraan ook het Plassenschap deelnam.

De leden van BELP (Belangenvereniging Eerste Loosdrechtse Plas) zijn de aanwonenden van de plas. Bij BELP komen klachten binnen over te snel varen en lawaai van passerende (party)schepen. Dat was de aanleiding om over dit probleem een bijeenkomst te organiseren. Hans van Keken deed daarover vandaag verslag in de Gooi- en Eemlander.

Reinout Broos, de secretaris van het Plassenschap, woonde de bijeenkomst ook bij. Hij bevestigt het bestaan van de problemen. Er varen partyschepen over de plas met luide muziek. Die draagt, vooral in de avond, erg ver. Ook wordt erg buiten de toegestane tijden en plaatsen veel te hard gevaren. En dat dan ook nog vaal zonder vergunning.

Zeshonderd vergunningen snelvaren

Er zijn zeshonderd vergunningen uitgegeven. Vroeger waren dat er duizend, maar dat aantal is de afgelopen jaren langzaam afgebouwd. Met zo'n vergunning mag alleen bepaalde tijden snelgevaren worden. Daarbuiten is dat verbonden. Ook zijn er plaatsen, zoals de Kalverstraat, waar het snelvaren overlast geeft voor de woonschepen en de aanwonenden. Bovendien vernielt de golfslag de oevers.

Broos vindt dat er meer toezicht moet komen door de politie. Het Plassenschap is daarover in overleg met de politie. Een knelpunt is echter de financiering van de extra politieinzet.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zon en buien
24 gr.
windkr. 2