WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schoolzwemmen Terug?
Nieuw Loosdrecht, wo 4 juli 2007

De Loosdrechtse Mr. J. Terpstraschool gaat op initiatief van de ouders weer schoolzemmen voor groep drie en vier invoeren. En wil de Wijdemeerse scholen meekrijgen.

Schoolzwemmen is altijd een heikel punt in de politieke discussies geweest. Jarenlang bestond het en lag het regelmatig onder vuur vanwege de kosten. In oktober 2004 stelde het college van B&W voor om het schoolzwemmen in Wijdemeren af te schaffen en zo € 53.000 per jaar te besparen. Op de scholen leidde dat besluit tot onbegrip. Het mocht niet baten, het schoolzwemmen sneuvelde.

Vandaag staat in een artikel in de G&E dat de Terpstraschool zelf weer met schoolzwemmen gaat beginnen. Twee ouders kaartten de zaak aan. Uit een daaropvolgende enquete bleek dat de meeste ouders enthousiast zijn. Daarop benaderde de school het Van Walderveenbad in Loosdrecht. Het bad kan veertig zwemlessen voor € 180 per kind aanbieden. De school is nu op zoek naar sponsors. Het doel is dat de ouders de helft betalen en de rest gesponsord wordt.

Theo Oosterhagen, de directeur van de Terpstraschool, gaat de andere Wijdemeerse scholen benaderen om gezamenlijk een signaal naar de politiek af te geven dat moet leiden tot herinvoering van het schoolzwemmen. Temeer omdat het college zegt dat sport en bewegen belangrijk is. Op 21 augustus start de Terpstraschool met een proef van een half jaar schoolzwemmen.

Lees ook:

College 23/7/2002
Afschaffen Schoolzwemmen 26-10-2004
Verslag: Algemene Beschouwingen nov. 2002 deel 1
Schoolzwemmen Loosdrecht 3-2-2004
Begroting 2005. Hete Herfst? 30-9-2004
Programma DBW 20-12-2005
Grotere invloed raad op voorbereiding begroting 160604

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
buiig
18 gr.
windkr. 4