WIJDEMEERSE WEBKRANT
Dobber blijft waar hij is
Kortenhoef, di 23 januari 2007

Er circuleren hardnekkige geruchten dat de Dobber plaats zou moeten maken voor AH en appartementen. Wethouder Wim Neef spreekt die tegen.

Rond dorpshuis de Dobber in Kortenhoef circuleren al jaren geruchten. Die worden gevoed door het feit dat de exploitatie problemen kent. De geruchtenstroom begonin 1999 toen Stichting De Dobber de handdoek in de ring gooide en de Dobber teruggaf aan de gemeente. Die geruchten verdwenen weer toen er een exploitant, Hans Peet, was gevonden.

De laatste tijd duiken berichten over moeilijkheden met de exploitatie weer de kop op. Daar komt bij dat de exploitant en de gemeente met elkaar overhoop liggen over onderhoud van het gebouw en de betaling van huur.

Dus doken de geruchten weer op. Zo werd gespeculeerd dat de Dobber onderdak zou vinden op het Antoniusterrein, waar nieuwbouw gepland is. De Dobber zou gesloopt worden en plaats maken voor een uitbreiding van Albert Heijn met appartementen er bovenop, zoals op de rest van de Meenthof.

In de G&E van vandaag spreekt wethouder Wim Neef die geruchten met kracht tegen. De Dobber wordt niet verplaatst. Voor het Antoniusterrein lopen er al contacten met een projectontwikkelaar. Daarin is geen sprake van een "verplaatste" Dobber.

De RSS feed wijzigt. Lees meer.

bron
G&E
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief