WIJDEMEERSE WEBKRANT
Hilbrand en het Riool
Nederhorst den Berg, za 15 december 2007

Hilbrand Korver (GL) heeft iets met aanschouwelijk onderwijs. Hij verscheen weer in de raad met een raadselachtig pakketje.

Op 21 april 2004 kwam Hilbrand Korver, gewapend met een bak water met aarde en een drilboor, de raadszaal in om aan te tonen dat het verdiepingenplan een onzalig idee is. Je boort een gat in een bak en het water stroomt eruit. Donderdag gaf hij weer een demonstratie.


Hilbrand Korver in de raad op 21 april 2004. (Foto: Douwe van Essen)

Nieuw Riool

Tijdens de raad van donderdag werd er gesproken over de vernieuwing van het riool in de Dammerweg in Nederhorst den Berg. Als enige pleitte Hilbrand Korver (GL) voor het dubbel uitvoeren van het nieuwe riool om hemelwater en rioolwater van elkaar te scheiden. Om zijn argumenten kracht bij te zetten had hij voor zich een papieren zak staan. Bij de behandeling van het onderwerp riool onthulde hij de inhoud. Het bleken enkele potten met rioolwater te zijn. Terwijl hij de potten heel voorzichtig uit de zak schoof keek zijn buurvrouw Miep van Hattem (DBL) enigszins angstig toe. Zij ging maar even ietsje van Korver af zitten. Je weet maar nooit. Zo'n pot zal maar stuk gaan en over de tafel stromen.

Nadat de operatie geslaagd was en de potten weer rustig op hun plek stonden, kwam het moment dat Hilbrand Korver uitleg gaf. Tineke Franssen en Miep van Hattem hingen aan zijn lippen.


Hilbrand Korver geeft uitleg over rioolwater. Tineke Franssen (midden) en Miep van Hattem hangen aan zijn lippen. Op de achtergrond moet Cor Lam (ook DBL) glimlachen om het tafereeltje. (Foto: Rik Jungmann)

Tussen twee haakjes. Het college wilde niet wat Korver voorstelde. En de hele raad verder ook niet. Maar Hilbrand had wel weer zijn alchemistische kunsten vertoond. En dat is ook veel waard.

bron
WWK
foto
DvE en RJ
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
4 gr.
windkr. 2