WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schakers onderuit
's-Graveland, zo 16 december 2007

Schaakvereniging 's Graveland verloor donderdag de thuiswedstrijd tegen het vijfde team van Zeist.

ingezonden bericht

Schaakvereniging 's-Graveland onderuit

Schaakvereniging 's Graveland verloor donderdag de thuiswedstrijd tegen het vijfde team van Zeist.

Patrick Kreuning koos voor de Hollandse verdediging, won een centrumpion en kreeg hierdoor zoveel druk op de witte stelling dat na nog een paar pionnen verloren te hebben wit het opgaf. Henk Schoenmaker won in een Siciliaanse partij een pion, aan het eind van de pot had hij nog steeds die pion voorsprong, maar daar de beide spelers een loper op ongelijke kleur hadden werd het een theoretische remise. Floris van Doorn stond steeds onder druk in een Spaanse partij. Door die druk verloor hij onnodig een loper en de partij. Martijn Jager had in het IJslandgambiet van begin tot eind een gelijk opgaande strijd, hij won wel een pion maar had een ontwikkelingsachterstand en remise was dan ook de terechte uitslag. John Reichard kwam in een Dame-Indische partij beter uit de opening maar blunderde, waardoor zijn opponent een pion wist te verschalken. Na veelvuldig ruilen gaf die plus pion de doorslag en John verloor.

John van der Klein had een Konings-Indische partij. Het werd voor hem een vervelende avond, hij liep steeds achter de feiten aan, zijn tegenstander zette hem overal vast. Hij kon geen kant uit en verloor. Joop Selders mocht tegen een blinde meneer, goed te zien dat ook visueel gehandicapten zich nog goed weten te redden. Joop kwam gedrongen te staan in een Italiaanse partij met zetverwisseling. Door een loper af te ruilen wist Joop onder de druk uit te komen en een remisestand leverde uiteindelijk ook een remise op. Henk Passenier kwam in een Siciliaanse partij beter te staan. Maar hij zag een paard over het hoofd wat hem een stuk en de partij kostte.

Oliebollentoernooi

Donderdag 27 december is ons jaarlijkse oliebollentoernooi. Dit jaar is ook de jeugd weer welkom, vooral het winnende team van het schoolschaak wordt hierbij uitgenodigd. Ook de kinderen van de Regenboogschool die in Hilversum wisten te winnen, maar toch niet naar Amersfoort mogen. De bond zegt dat in de eigen regio gewonnen moet worden. De aanvang is 20.00 uur, wel graag van te voren aanmelden, dit in verband met de inkoop van de oliebollen. Wilt u meedoen, bel dan met Patrick Kreuning, 035-8795195, mailen mag ook, pkreuning666 at yahoo.com . Kijk ook eens op onze website: http://home.deds.nl~svgraveland . Uiteraard bent u ook gewoon welkom als u lid wilt worden om eens op een donderdag te komen schaken. Tot ziens op de 64 velden, SV 's Graveland wenst u allen hierbij hele fijne feestdagen en een goed en sportief 2008.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
2 gr.
windkr. 2