WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter over Vreeken
Kortenhoef, za 8 december 2007

Putter las over het afwijzen van een bouwvergunning voor Vreeken aan de Oud Loosdrechtsedijk. En ergerde zich.

ingezonden bericht

Vreeken

We kochten er vroeger leuke jackjes voor de kinderen en later accessoires voor de boot. Vreeken in Loosdrecht, een begrip, aanwezig op de Oud-Loosdrechtse dijk zolang het geheugen reikt. En tot op de dag van vandaag gaat het goed met Vreeken, de zaak wil verbouwen en uitbreiden.

Maar ja, dat gaat zomaar niet. Dan loop je op tegen opvattingen van deskundigen, zoals daar zijn de raadsleden van de coalitiepartijen inclusief Dorpsbelangen Loosdrecht. Zij weten wat goed is voor de dorpsgemeenschap, zij hebben de wijsheid in pacht en zij houden het aloude gezegde in stand dat alle mensen gelijk zijn, maar dat de één nu eenmaal meer gelijk is dan de ander.

Vreeken mag zijn bouwplan niet uitvoeren en Ruud Buys kan zo vaak als hij wil de raadzaal woedend verlaten, het zal niet helpen. De wethouder, toch al zelden op een eigen mening te betrappen, nestelt zich comfortabel in het meerderheidsstandpunt van de raad en daarmee lijkt voor Vreeken de kans verkeken.

Loosdrecht is een dorp waar het nationale rechtsbijstandwezen overuren maakt. Een goudmijn voor hordes advocaten, gespecialiseerd in de bestrijding of de verdediging van bouwplannen, verbouwingen en andersoortige veranderingen in bestaande situaties. Als dat verschijnsel als een virus om zich heen woekert weet je hoe laat het is. Hier speelt geld geen rol, hier heeft vermogend Nederland een aangename stek ontdekt. Dus verschijnen er aan de boorden van de plassen peperdure woningen en worden er voor vastgoed- en showbizztypes prachtvolle appartementen ontworpen. Om het geheel nog wat op te leuken zal er over enkele jaren een gloednieuw dorpscentrum verrijzen waar geen gewone Loosdrechter wat huisvesting betreft aan te pas zal komen.

Als dat allemaal tot de mogelijkheden behoort, waarom kan Vreeken dan zijn plannen niet uitvoeren? Waarom de één wel en de ander niet? Dan moet er sprake zijn van krachten, die we niet kennen ,maar hooguit vermoeden.

"Nu krijgen deze mensen, die al jarenlang keihard werken geen kans om hun bedrijf uit te bouwen. Ik vind het belachelijk", zegt Ruud Buys.

Wat denk je Ruud. Lief zijn tegen Dorpsbelangen Loosdrecht, zou dat een optie zijn? Of lid worden van het CDA, dat is waarschijnlijk kansrijker.

Putter

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
8 gr.
windkr. 7