WIJDEMEERSE WEBKRANT
Buijs wil praten over RO
Loosdrecht, wo 5 december 2007

VVD-raadslid Ruud Buys heeft gevraagd om in de raad van volgende week donderdag te spreken over ruimtelijke ontwikkeling in Loosdrecht.


Ruud Buijs (VVD)

De aanleiding voor dit verzoek is beschreven door Herman Stuijver in de lokale bladen van deze week. Hij opent een stuk over de commissievergadering voor Ruimte en Economie met:

"Woedend beende Ruud Buijs de raadszaal uit. Het VVD-raadslid had zich geërgerd aan het advies van de meerderheid van de commissie Ruimte en Economie. "Het is een grof schandaal en onrechtvaardig. Iedereen krijgt de kans om te bouwen op de Loosdrechtsedijk. Ik kan je een heel rijtje namen noemen en nu krijgen deze mensen, die al jarenlang keihard werken, geen kans om hun bedrijf uit te bouwen. Ik vind het belachelijk."

In het stuk van Herman Stuijver staat dat de commissie in meerderheid (CDA, PvdA, DBL en GL) vond dat Vreeken Watersport geen bouwvergunning zou moeten krijgen voor Oud Loosdrechtsedijk 182. De VVD en DBW waren van mening dat er onvoldoende gronden waren om de bouwvergunning te weigeren. Het college, bij monde van wethouder Wim Neef, vindt dat er met het bouwplan teveel woningen zouden komen in het dorpscentrum in verhouding tot het aantal winkels en weigert derhalve, gesteund door de meerderheid, om een bouwvergunning af te geven.

persbericht

Op verzoek van raadslid Buijs (VVD):
Extra agendapunt voor raadsvergadering 13 december

Op verzoek van raadslid Ruud Buijs (VVD) is er een extra agendapunt aan de agenda van de raadsvergadering van donderdag 13 december toegevoegd. Het raadslid wil graag discussiëren over hoe de gemeente verder gaat met de ruimtelijke ontwikkeling in Wijdemeren en in het bijzonder in de kern Oud Loosdrecht.

De raad kan in spoedeisende gevallen op voorstel van een lid van de raad een onderwerp in behandeling nemen dat niet op de agenda staat vermeld. Het is gebruikelijk dat de raad een dergelijke verzoek van een ander raadslid positief honoreert.
bron
WWW/Wdm
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
9 gr.
windkr. 4