WIJDEMEERSE WEBKRANT
GAD: 3,7 miljoen over
Wijdemeren, za 4 augustus 2007

De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) houdt over 2006 ruim 3,7 miljoen euro over. Dat geld gaat voor een deel terug naar de aangesloten gemeenten.

In de G&E van gisteren stond een grote kop waarin aangekondigd werd dat de GAD over 2006 ruim 3,7 miljoen euro over heeft. Het grootste deel, 3,2 miljoen, van dat geld wordt teruggegeven aan de gewestgemeenten. Die besluiten vervolgens of zij het geld aan de rechtmatige eigenaars, u en ik, zullen teruggeven, of dat zij het gaan gebruiken om de eigen tekorten te dekken of er andere nuttige dingen mee gaan doen. Voor u en mij.

Meevallers

Het overschot ontstond doordat er minder geinvesteerd werd in het wagenpark en ondergrondse opslag. Bovendien was de oud papierprijs hoger dan verwacht. Tenslotte scheidden u en ik ons afval beter, waardoor ook op dat vlak de kosten lager uitvielen. De GAD zal twee projecten op het gebied van milieu starten, waaraan per project 250.000 euro zal worden besteed. Het restand gaat naar de gemeenten. Als die besluiten om het aan de burger terug te geven, dan zal dat circa 30 euro per huishouden bedragen.

Niet nieuw

In 2003 speelde een dergelijke discussie. De gemeente Wijdemeren gebruikte het teruggegeven geld van de GAD voor de begroting. Cor Koster, de voorzitter van het CDA, verzette zich daar toen heftig tegen.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
25 gr.
windkr. 2