Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Gemeente Wijdemeren


Tekort 2002 valt mee

Wijdemeren, 24 oktober 2003. In 2002 heeft Wijdemeren € 771.000 meer uitgegeven dan er binnen kwam. De verwachting was dat dat tekort bijna anderhalf miljoen zou zijn en valt dus mee. Het gat wordt gedicht door de algemene reserve aan te spreken. (De spaarrekening, zouden u en ik zeggen).

Persbericht

College biedt raad jaarverslag en jaarrekening 2002 aan

Het college van burgemeester en wethouders heeft het jaarverslag en de jaarrekening 2002 voorlopig vastgesteld. De jaarrekening is door de accountant gecontroleerd en goedgekeurd. In de raadsvergadering van 27 november wordt de jaarrekening ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

De jaarrekening sluit met een nadelig resultaat van € 771.000. In de begroting werd nog uitgegaan van een tekort van € 1.478.000. Het tekort is dus ruim € 700.000 lager uitgekomen dan verwacht. Deze meevaller wordt vooral veroorzaakt door de afwikkeling van het geschil met Essent in verband met de kosten van verwerking van huishoudelijk afval. De gemeente Wijdemeren heeft hiervoor ca. € 360.000 ontvangen. Het college stelt voor om nadelig resultaat over 2002 te dekken door een beschikking over de algemene reserve van de gemeente.

In het jaarverslag schetst het college een beeld van de uitvoering van het beleid in 2002. Uit dit verslag wordt nog eens duidelijk dat het eerste jaar na de herindeling in het teken heeft gestaan van het op orde krijgen van het beheer en harmonisatie van beleid. Het grote aantal vacatures in 2002 bemoeilijkte de uitvoering van de werkzaamheden. Om basistaken toch uit te kunnen voeren moesten veel externe medewerkers worden ingehuurd. Dankzij de inzet van de medewerkers konden al veel prioriteiten uit het collegeprogramma worden gerealiseerd.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

Het Wijdemeerse weer:
Sneeuw!! Dikke vlokken, die niet bleven liggen. Grijs, 3 graden

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...