Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

's-Graveland - Voorland 4 - 2

's-Graveland, 8 oktober 2006

's-Graveland speelde een succesvolle wedstrijd tegen het bezoekende Amsterdamse Voorland. Het werd 4-2 voor de 's-Gravelanders.

Ingezonden Verslag

sv 's Graveland-Voorland

De zesde competitie wedstrijd van 's Graveland, was het treffen met Voorland. Een club met een lange geschiedenis in de 3e klasse, en de laatste seizoen steeds succesvoller. Desalniettemin kwam 's Graveland heel snel op voorsprong in eigen huis.

Na maar liefst twee minuten spelen wist Robert Kuc een bal achter Voorland doelman Claudio Rizzuni te werken, de keeper taste in het duister bij een vrije trap, en dus maakte Robert Kuc het simpel af; 1-0. Het duel kende een hoog tempo, en dat zorgde voor een leuke pot voetbal op sportpark Berestein. De Amsterdammers kwamen dichtbij een gelijkmaker maar gelukkig voor 's Graveland bracht het aluminium redding. De 's Gravelandse verdediging liet, zoals ze dat al het gehele seizoen doen, zien waarom ze maar drie tegentreffers incasseerde. Voorland begon echter meer en meer aan te dringen. Waardoor een afvallende bal voor de voeten van Voorland spits Roy Collé terecht kwam, die daar op zijn beurt wel raad mee wist en de bal in de hoek plaatste; 1-1. Het wedstrijd vervolgde het hoge tempo met mooie aanvallen over en weer. Voor rust werd er echter niet meer gescoord.

In de tweede helft werden de duels harder en harder, dit werd echter allemaal gezien door de goede scheidsrechter. Scheidsrechter Mahabali was resoluut, maar liet wel lekker voetballen. Na ruim een uur spelen, constateerde hij een overtreding op Mark Schouten. De vrije trap werd door Mark Laveber mooi rechtsonder binnen geschoten waardoor de gastheren opnieuw leiding over de wedstrijd namen; 2-1. Het spel van 's Graveland zakte iets maar de verdediging stond ook vanmiddag weer als een huis. Met nog een kwartier te gaan kreeg Voorland een vrije trap op een gevaarlijke plek, Roy Collé wist de bal goed achter keeper Remco Kempers te schieten en daardoor ook zijn tweede treffer van de middag aan te tekenen; 2-2. De bezoekers leken hun kans te ruiken op een overwinning, en 's Graveland leek op hun vierde gelijkspel af te gaan. Het bleef een wedstrijd met aanvallen over en weer. De blauw-witte defensie bleef echter overeind met als uitblinker Peter van Willigenburg.

Twee minuten voor tijd was daar een fatale klap voor de bezoekers uit Amsterdam, een slappe terugspeelbal werd door de razendsnelle Roland Haselager opgepikt en achter de al uitgekomen Voorland goalie getikt;3-2. Daar waar het dus al gedaan was met Voorland in dit duel, drukte 's Graveland nog een keer door. Na een mooie steekpass van het middenveld kon Robert Kuc alleen op het goal af gaan, in eerste instantie zag hij zijn inzet gekeerd worden, maar in de rebound wist hij dan toch de bal tegen het net te werken;4-2. Dit allemaal gebeurde in de blessure tijd, in die blessure tijd kwam ook Paul Schouten nog alleen voor de keeper maar hij wist de marge niet te vergroten.

De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Windstil Matige wind 16º Naar volgende bericht