WIJDEMEERSE WEBKRANT
Regenboog wint Schaken
Kortenhoef, 11 november 2006

Bij het schoolschaak vond een spannende finale plaats tussen de Regenboogschool en de Antoniusschool.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

ingezonden bericht

SPANNENDE FINALE BIJ HET SCHOOLSCHAAK

Op 1 november vond de finale tussen de Antoniusschool en de Regenboogschool plaats. Inzet was naast de wisselbeker ook een plaats in de regionale finales in maart.

Er werden 2 ronden gespeeld waarin de kinderen moesten tonen zowel met de witte als de zwarte stukken uit de voeten te kunnen. De eerste ronde werd met 3.5-0.5 gewonnen door de Regenboog. De Antoniusschool moest dus stevig aan de bak in de tweede ronde. In die tweede ronde ging het een stuk beter voor hen, maar met 2-2 was de titelverdediger, de Regenboog wederom de winnaar.


Charlotte Nurmohammed speelde een uniek mat.

Bijzonder in die tweede ronde was het mat, dat Charlotte Nurmohammed wist te produceren. Zij speelde een mat in 3 die niet in de boekjes staat en bij navraag bij de bond daar zelfs niet bekend bleek. Dat ging als volgt: 1. e2-e4, e7-e5. 2. Dd1-h5, Ke8-e7. 3. Dh5xe5 mat. Het blijkt echter ook dat als ze dit mat een naam wil geven dat er dan een boek geschreven moet worden waarin dit aan de orde komt.

Getracht zal worden om een bekende schrijvers van schaakboeken te benaderen. De naam is nog niet bekend, maar als die eenmaal is vastgelegd zullen we dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het rare is dat matjes als het herdersmat, het narrenmat en ook de zeekadet toch in diverse boeken is terug te vinden, maar dit mat, het snelste wat wit kan geven samen met het Narrenmat in de nahand mag toch gerust bijzonder genoemd worden, zeker voor een meisje van ongeveer 10 jaar.


De zilveren medaillewinnaars van de Antoniusschool.

De winnaars krijgen nu tot maart extra begeleiding van Patrick Kreuning van SV 's Graveland die hen zal voorbereiden op de regionale finale.


De winnaars van de Regenboogschool.

home
verder
terug
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bron
SV 's-Grav.
foto
SV 's-Grav.
auteur
Rik Jungmann