WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vogelvoederdag bij NatMon
's-Graveland, 11 november 2006

Natuurmonumenten organiseert op 26 november een vogelvoederdag. U hoort en ziet alles over het voederen van de vogels in de winter.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

persbericht

Vogelvoederdag!

Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland organiseert een Vogelvoederdag op zondag 26 november. Smeuïge pindasnacks maken, pindaslingers rijgen, vetbollen maken, vogels kijken op de voedertafel en nog veel meer! De handen gaan uit de mouwen; u gaat zelf aan de slag met doppinda’s, zaden, en dennenappels. Komt u ook?

Vogels in de winter

In de winter is het voor de vogels moeilijk om hun kostje bij elkaar te scharrelen. Vooral als een laag sneeuw het voedsel aan het oog heeft onttrokken. Vogels laten zich graag verwennen met in de tuin opgehangen vetbollen, pindasnoeren en andere lekkernijen. Wilt u ook weten wat er in uw tuin rondvliegt? Hang een mezenbol op en hou het vanaf een beschut plaatsje goed in de gaten, de vogels vliegen er vaak al snel op af! Mezenbollen, zaden, voederplanken en vogelhuisjes worden volop aangeboden door Vivara, die deze dag ons assortiment komt aanvullen.

Handen uit de mouwen

Iedereen kan op de Vogelvoederdag deelnemen aan verschillende activiteiten. De hele dag kunt u starten met een speurtocht voor gezinnen, vanuit de koffiehoek vogels spotten bij de voedertafel en er liggen kleurplaten voor de kinderen klaar. Van 11.00 tot 15.00 uur zijn er activiteiten zoals pindaslingers rijgen, vettige vetbollen en smeuïge pindasnacks maken.

Mini-excursies door winterlandschap

Voor belangstellenden zijn er mini-excursies onder leiding van gidsen van Natuurmonumenten. Afhankelijk van het weer, ziet u winter-en trekvogels in het bos of op het veld. Er zijn verschillende starttijden. In het Bezoekerscentrum doet u leuke ideeën op om van uw tuin een natuurhoekje te maken voor vogels. In de winkel zijn goede vogelgidsen, zoekkaarten en cd’s met vogelgeluiden te vinden.

Waar

Bezoekerscentrum ’s-Graveland
Noordereinde 54b
1243 JJ ’s-Graveland
035 6563080
Openingstijden: woensdag t/m zondag 10.00 tot 17.00 uur.

Tijd en prijs

Datum: zondag 26 november
Tijd: starten tussen 11.00 en 15.00 uur
Kosten vogelhapjes maken: Leden € 3,- en niet-leden € 5,- per persoon.
Kosten mini-excursies: Leden € 2,- en niet-leden € 3,- per gezin.
Aanmelden is niet nodig en er zijn geen vaste aanvangstijden.

Welkom bij Natuurmonumenten

De Vogelvoederdag is een initiatief van Natuurmonumenten in samenwerking met Vivara. Natuurmonumenten zet zich in om de natuur in Nederland te beschermen en te verbeteren. Voor € 2,- per maand werkt u hieraan mee, als lid van Natuurmonumenten.

Meer activiteiten?

Kijk op www.natuurmonumenten.nl

home
verder
terug
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bron
persbericht
foto
---
auteur
Rik Jungmann