WIJDEMEERSE WEBKRANT
IJsclub Loosdrecht 125 Jaar
Loosdrecht, 10 november 2006

De IJsclub Loosdrecht bestaat honderdvijfentwintig jaar. De club gaf vanavond een receptie en ontving de Wijdemeerse Erepenning.



Henk de Kloet van Onderling Genoegen uit Kortenhoef feliciteert het bestuur.

Erelid Adriaan Doets in gesprek met wethouder Lia Moote.

Wethouder Wim Lorjé feliciteert het bestuur.

Op een drukbezochte receptie in het gebouw van de SV Loosdrecht ontving het bestuur van de IJsclub Loosdrecht leden, vertegenwoordigers van de andere Wijdemeerse ijsclubs en drie leden van het college van B&W. Rond half acht kreeg burgemeester Don Bijl het woord.


Ab Krook (l), Loosdrechter en schaatsliefhebber met David Pos, de voorzitter van de Ankeveense IJsclub.


Burgemeester Don Bijl spreekt de honderdvijfentwintigjarige club toe.

Hij stond stil bij de ouderdom van de club. In 1881 werd de club opgericht. Dat was ook het geboortejaar van Bugatti, herinnerde autoliefhebber Don Bijl zijn gehoor. Toen hij burgemeester in Wijdemeren werd stond hij klaar in de startblokken om bij de clubs te genieten van het ijs. Want schaatsen op natuurijs, dat is Holland op zijn best. Tot nu toe lukte dat niet. Burgemeester Bijl ging een keer mee met het jeugdschaatsen en was onder de indruk van het enthousiasme van alle vrijwilligers, waaronder Adriaan Doets, en de prima organisatie. Ook herinnerde hij aan het succesvolle verzet van de ijsclubs tegen het plan van het gemeentebestuur om leges te gaan heffen op de schaatsevenementen. Die leges kwam er niet. Om het jubileum luister bij te zetten reikte hij aan de club de Wijdemeerse Erepenning uit.


De Wijdemeerse Erepenning en de bijbehorende oorkonde worden uitgereikt door burgemeester Don Bijl aan het bestuur van de IJsclub Loosdrecht.


Voorzitter Jan van de Wilt was blij verrast met de eer die zijn club te beurt was gevallen. Hij bedankte burgemeester Don Bijl en het college van B&W hartelijk.
Hij was blij met de goede opkomst op de jubileumreceptie en bedankte ook alle aanwezigen..

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

persbericht

Zilveren erepenning voor jubilerende IJsclub Loosdrecht

De IJsclub Loosdrecht ontving vrijdagavond 10 november uit handen van burgemeester Don Bijl de zilveren erepenning van de gemeente Wijdemeren. De uitreiking vond plaats tijdens een receptie ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de ijsclub.

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 31 oktober 2006 besloten de erepenning aan de jubilerende IJsclub toe te kennen. De IJsclub Loosdrecht zorgt al jarenlang voor de sportieve ontwikkeling van jong en oud. Zo organiseert de club trainingen, competities/wedstrijden en deelname aan een alternatieve (jeugd)elfstedentocht. Iedere zaterdag schaatsen maar liefst 150 kinderen onder begeleiding van 8 schaatsleiders in Utrecht op de kunstijsbaan. Zodra de omstandigheden dit toelaten organiseert de IJsclub wedstrijden op natuurijs.

De Wijdemeerse erepenning

De gemeente reikt de Wijdemeerse erepenning uit als blijk van waardering en erkentelijkheid voor iemand of een bedrijf/organisatie die zich voor de gemeente of plaatselijke gemeenschap(pen) op bijzondere wijze heeft ingespannen. Alle toekenningen van onderscheidingen laat het college optekenen in een ereboek.

home
verder
terug
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann