Rik Jungmann

Rik Jungmann

Persbericht VVD
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Lorjé Wethouder, Kruijt weg

Wijdemeren, 29 maart 2006

Wim Lorjé wordt wethouder voor de VVD. O.a. van financién. Lijsttrekker Els Kruijt verlaat de raad. Zij maken plaats voor twee nieuwe gezichten.

Vorige week werd bekend dat er een nieuw college was gevormd door CDA, VVD, PvdA en GL. De wethouders van drie partijen waren bekend. Wim Neef (CDA), Lia Moote (PvdA) en Nelleke Schenkkan (GL). De VVD hield de spanning er nog even in. Tot vandaag. Wim Lorjé treedt toe tot het college en stapt dus uit de raad.


Wim Lorjé, VVD wethouder Financiën.

Els Kruijt, lijsttrekker, verlaat de raad.

Totaal vernieuwde VVD-fractie


Leonique Krätzschmar

Michiel van Balen

Verrassend genoeg, stopt ook het boegbeeld van de VVD tijdens de campagne, lijsttrekker Els Kruijt, met haar raadswerk. Door het vertrek van Lorjé en Kruijt komen de nummers vijf en zes van de lijst, Michiel van Balen (Breukeleveen) en Joep Frijdal ('s-Graveland) nu in de totaal vernieuwde fractie. In de fractie van vier zitten nu Leonique Krätzschmar, Ruud Buijs, Michiel van Balen en Joep Frijdal. Alleen Ruud Buijs was eerder raadslid voor de VVD in Loosdrecht tot de herindeling. Hij werd met voorkeursstemmen in de raad gekozen. De nieuwe fractievoorzitter is nog niet bekendgemaakt.


Ruud Buijs

Joep Frijdal

Persbericht

De VVD Wijdemeren is trots om Wim Lorjé als wethouder te presenteren.

Wim is de meest geschikte persoon gebleken voor de portefeuilles, hij beschikt over ruime ervaring op alle deelgebieden en heeft het volledige vertrouwen van onze achterban.

Hij gaat zich inzetten voor financiën, economische zaken, recreatie en toerisme, personeel en organisatie, interne zaken, burgerzaken en gebouwenbeheer.

Het coalitieakkoord is in goed overleg met CDA, PvdA en GroenLinks tot stand gekomen.

De VVD is erg tevreden dat zoveel van haar inbreng hierin is opgenomen.

Tegelijkertijd met het toetreden van Wim Lorjé tot het college trekt Els Kruijt zich terug uit de fractie. Els heeft weliswaar veel stemmen/vertrouwen van de kiezers gekregen, maar heeft, alles afwegende, ervoor gekozen het nieuwe elan in de partij, zowel lokaal als landelijk, de kans te geven tot volle bloei te komen.

De twee vrijkomende plaatsen worden ingevuld door de volgenden op de lijst, namelijk Joep Frijdal en Michiel van Balen.

Het nieuwe team gaat op 6 april vol enthousiasme aan de slag.

VVD Wijdemeren


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Half bewolkt Matige wind 12 Naar volgende bericht