Rik Jungmann

---

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Cannenburgerweg is Gevaarlijk

Ankeveen, 28 maart 2006

Op de Cannenburgerweg in Ankeveen wordt te hard gereden en worden de borden door vrachtauto's genegeerd, schrijft M. Schoote uit 's-Graveland.

Reactie

Ook bij ons in de straat (Cannenburgerweg) is het vrachtverkeer zeer toegenomen. Alhoewel inrijden (tot het verbodsbord) voor vrachtwagens is verboden, wordt dit verbod bijna altijd (aan beide kanten) genegeerd. Vrachtwagenchauffeurs zeggen het notabene zelf: '...ach, er wordt toch nooit gecontroleerd, dus wat maakt het uit? Waarom zou ik omrijden?'.

Dat ze zich daarbij ook nog niet aan de 30 km houden, maakt het voor ons bewoners, gezinnen met kinderen, heel moeilijk.

Ik durf niet te zeggen, dat het de heer Neef is, die daar debet aan is, vermoedelijk het hele college (of raad). Als er hier in de straat af en toe wordt gecontroleerd en bekeurd, zou dat veel geld kunnen opleveren. Immers, sinds januari van dit jaar zijn de boetes verhoogd: in een straat waar je slechts 30 km mag rijden, wordt een automobilist die meer dan 60 km rijdt, beboet met 100 euro (of meer?). Ik durf bijna te zeggen dat méér dan de helft van het verkeer, dus ook de vrachtwagens die er al helemaal verboden zijn, harder dan 60 km rijdt, veelal 70 of 80 km.

Waarom wordt hier niets aan gedaan. Het is levensgevaarlijk om hier te lopen, al helemaal met hond of kind(eren) of met beiden. Er is immers geen stoep, wij moeten op de straat lopen. Men reageert dikwijls in de trant van: '...dat wist je toch, dan had je hier niet komen wonen.'

Wij wonen hier nu acht jaar, destijds was dit deel nog géén bedrijventerrein. Maar, volgens mij maakt dat niet uit, de verkeersborden behoren toch de orde te bepalen? En niet de automobilist?

M. Schoote
's-Graveland


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Matige wind 15º Naar volgende bericht