Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Co de Kloet over Ab Krook

Wijdemeren, 14 maart 2006

Co de Kloet (DBW) schreef een ingezonden brief. Hij vind dat lijstduwer Ab Krook (DBL) zijn raadszetel zou moeten bezetten, nadat hij met voorkeur gekozen is.

Enkele dagen geleden stond er in de Gooi- en Eemlander een interview met Ab Krook. Bij dat interview was een grote foto van Krook geplaatst. Op die foto leunde Ab Krook op een grote verkiezingsposter. Die vermeldde "Dorpsbelangen Lijst 7".

Bij deze verkiezingen had DBW lijst 7. DBL was lijst 3. De foto wekte de indruk dat Ab Krook op de lijst van DBW stond. Niets was echter minder waar.

Andere Tijden

Het was een foto uit andere tijden. Toen er in het najaar van 2001 campagne gevoerd werd voor de herindelingsverkiezingen. Twee nieuwe partijen waren er opgericht. Een Dorpsbelangen in Nederhorst en een Dorpsbelangen in Loosdrecht. Broederlijk trokken zij op. Na de verkiezingen was het eerste wat zij deden, de fracties in de raad fuseren tot de fractie DB.

Die broederlijke samenwerking duurde tot 21 augustus 2003. Nadat de onderlinge verhoudingen sterk bekoeld waren, trok DBL de stekker uit de samenwerking. Daarna steunde DBL op 16 november 2004 nog een motie van wantrouwen tegen wethouder Co de Kloet van DBW. Het kwam nooit meer goed tussen de beide partijen. Daarom veroorzaakte de foto in de G&E bij DBW enige opwinding, zoals Co de Kloet hieronder opmerkt.

Ingezonden Brief

Ab Krook

Er heerste in de kringen van Dorpsbelangen Wijdemeren enige opwinding bij het zien van een foto van schaatscoryfee Ab Krook - lijstduwer van Dorpsbelangen Loosdrecht - ontspannen leunend op de Dorpsbelangen affiche nummer 7.

Manipulatie? Het bleek een foto van vier jaar geleden uit het fotoarchief van Ton Kastermans toen Dorpsbelangen Loosdrecht ook als lijstnummer die 7 voerde. Opwinding niet terecht.

Overigens kun je je wel opwinden over het feit dat ordinair kiezersbedrog zomaar eventjes wordt goedgepraat. Natuurlijk is het voor honderd procent de mensen belazeren als je met voorkeursstemmen wordt gekozen en vervolgens je raadszetel niet accepteert.

Dorpsbelangen Loosdrecht voerde onze bekende landgenoot op om stemmen te trekken en dat lukte aardig. Onze Ab kreeg 212 stemmen, dat is nogal wat, en laat het nu afweten.

Een goedkope truc en een sprekend voorbeeld van het belachelijk maken van lokale politiek.

Co de Kloet
Kortenhoef


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil Naar volgende bericht