Rik Jungmann

---

SV Loosdrecht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Loosdrecht krijgt te veel

Loosdrecht, 13 maart 2006

Loosdrecht won zaterdag van CJW met 0-1.

Ingezonden Bericht

Loosdrecht krijgt te veel

Stastistieken CJVV - Loosdrecht: 0-1 (zaterdag 11 maart '06).
0-1 Eric Poortenaar.
Toeschouwers: 100.

In een door het veld en de harde wind zeer moeizaam te bespelen wedstrijd heeft Loosdrecht toch weer een overwinning weten te behalen. Gemakkelijk ging het allerminst, ondanks de vroege goal die Eric Poortenaar op zijn naam mocht schrijven. CJVV, de nummer laatst in de afdeling wist met opportunistisch spel veelvuldig voor gevaar te zorgen maar met het nodige kunst en vliegwerk hield Loosdrecht de nul.

Ondanks de vele regenval in de voorbije week en daarnaast ook nog eens de lichte vorst in de nacht van vrijdag op zaterdag kon er toch gevoetbald worden en wel tegen de nummer laatst in de afdeling te weten CJVV. Loosdrecht dat aanzienlijk hoger op de ranglijst staat heeft zijn zinnen gezet op het behalen van een periodetitel en moest daarom winnen. Maar de omstandigheden waren moeizaam. Zoals eerder gememoreerd was de gesteldheid van het veld ver beneden peil, was er een stevige windje en ook het opportunistische spel van de tegenstander maakte goed voetbal onmogelijk. Toch kreeg Loosdrecht al snel een kans, de bal ingeschoten door Marco Berkenbosch en nog enigszins geraakt door de keeper van CJVV kon echter ternauwernood worden weggeschoten voordat de bal de doellijn gepasseerd zou hebben. Daar waar de keeper in deze situatie nog zo goed redde, zo ondoordacht handelde hij niet veel later toen hij na een terugspeelbal de bal kinderlijk eenvoudig door de aanstormende Poortenaar liet ontfutselen. Scoren was een koud kunstje en kun je wel aan laatstgenoemde overlaten en zo stond Loosdrecht op een 1-0 voorsprong.

En of de goal een beetje rust bracht bij de oranjehemden? Niet bepaald, van enig combinatievoetbal was geen sprake, snel balverlies het gevolg en zo werd CJVV steeds dreigender. Goals bleven voor rust echter uit maar leken na rust zeker te gaan vallen. CJVV dirigeerde meer mensen naar voren en de druk werd alsmaar groter. Maar de Loosdrechtdefensie weigerde echter te capituleren en met een paar nuttige bloks, een paar goede reddingen van de Loosdrecht goalie en een dosis geluk hield Loosdrecht de nul. En dat betekende dus weer een overwinning en met die winst stijgt Loosdrecht qua verliespunten naar een tweede plaats. En dat zou ik in tegenstelling tot het programmablad van CJVV als redelijk bestempeld toch wel als bijzonder aardig willen betitelen.

Volgende week speelt Loosdrecht zoals het er nu naar uitziet thuis en wel tegen DVVA. Ook dan hopen we weer te kunnen rekenen op de steun van onze trouwe supporters. De wedstrijd vangt aan om half drie en wordt gespeeld op sportpark Hallinckveld.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil Naar volgende bericht