Rik Jungmann

Schaakvereniging 's-Graveland

Schaakvereniging 's-Graveland
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Finale Schoolschaken

Kortenhoef, 13 maart 2006

Afgelopen zaterdag werd de finale gespeeld van het schoolschaken. Vier kinderen kwamen van de Regenboogschool in Kortenhoef.

Ingezonden Bericht

FINALE SCHOOLSCHAKEN IN AMERSFOORT

Op zaterdag 11 maart was het dan zover, de finale van het schoolschaken waarnaar door vele kinderen was uitgekeken. Vier van hen kwamen van de Regenboogschool te Kortenhoef. Dit waren Matthijs Welle (4e bord), Daan van Eekeren (3e bord), Rubik Babadzjanjan (2e bord) en Harm van Eekeren (eerste bord).


(teamfoto, staand Rubik en Harm, liggend, Daan en Matthijs)

Voor de strijd aanving kreeg het team eerst een kaart namens alle leden van Schaakvereniging 's Graveland om ze succes te wensen en er vooral een mooie dag van te maken.

Er werd gestreden in en poule van 8 en de beste 4 gaan naar de finale op 18 maart, wederom in Amersfoort.

Om 11 uur begon het toernooi. De mannen hadden nog nooit met klok gespeeld en moesten nu laten zien dat ze dat ook konden. Maar in de eerste ronde tegen de Fontein uit Barneveld maakten ze zich toch wat zenuwachtig nog, daardoor verloren ze met maar liefst 4-0.

In de tweede ronde moesten ze het opnemen tegen de Windroos uit Wijk bij duurstede. Hier wisten Harm en Rubik te winnen en zo het eerste matchpunt binnen te halen. Daan en Matthijs moesten helaas het hoofd buigen.

De derde ronde was tegen de Wingerd in Amersfoort, die was ook met 4-0 te sterk, tijd dus voor een peptalk van teamcaptain Patrick Kreuning die samen met hoofdmeester Pim de Ruig het team begeleidde. Helaas hielp het praatje niet voldoende.

Want het sterke Emma 3 uit Bussum won in de vierde ronde ook met 4-0.

In de vijfde ronde was een van de favorieten voor de eerste plek, Van de wal uit Maarssen de tegenstander. Harm boekte hier een fraaie overwinning en Matthijs kon mat in een geven maar zag dat over het hoofd doordat hijzelf erg onder druk stond. Helaas verloor hij uiteindelijk, zodat de eindstand 3-1 voor de tegenstander was.


(Harm en Rubik in de strijd tegen ZSV in de zesde ronde).

Ronde zes mocht ZSV uit Zeist het tegen de kleine mannen uit Kortenhoef opnemen. Matthijs maakte zijn fout van de vorige ronde goed door overtuigend te winnen en ook Harm won. Rubik en Daan moesten wederom het hoofd buigen, maar het tweede matchpunt was binnen.

In de laatste ronde was Dalton Rijnsweerd uit Utrecht de tegenstander. Hier won Rubik al vrij snel, de rest van het team kwam helaas toch te kort. Zo werd na een lange dag dan beslag gelegd op de 7 e plaats voor de Windroos.

Emma 3 werd eerste, gevolgd door Van de Wal, Dalton-Rijnsweerd en de Fontein zijn de scholen uit de poule die doorgaan naar de finale.

Harm was met zijn 3 overwinningen de beste speler uit het team, gevolgd door Rubik met 2, Matthijs met 1 en Daan helaas geen.

Verbetering voor komende jaar:

Patrick ziet nog wel wat puntjes die voor verbetering vatbaar zijn in het komende jaar. Van de scholen die het komende siezoen mee gaan doen zal hij het winnende team na de finale een gedegen training geven met behulp van het stappenplan van de KNSB. Daarnaast zal hij ze trainen in het gebruik van de klok. Vooraf hadden we een beter resultaat verwacht daar het team zo oppermachtig eerste was geworden in Kortenhoef, waarbij 2 van de 4 spelers al hun partijen wonnen. Rubik die vanuit het 2 e team naar het eerste was overgestapt had toen ook al zijn partijen gewonnen. Dat heeft ons kennelijk zand in de ogen gestrooid.

Maar het was het eerste jaar dat we meededen en we zijn geen laatste geworden, dat is een schrale troost.

Komend seizoen doen er ook scholen uit Nederhorst den Berg en Loosdrecht mee, het zal ons benieuwen wat dat volgend jaar voor resultaten biedt.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil Naar volgende bericht