Rik Jungmann

---

Persbericht Plassenschap / G&E
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Snelvaren beperkt Zwemmen

Wijdemeren, 27 mei 2006

Snelvaren en zwemmen is verboden op en in hetzelfde water. Zwemmers moeten daar, ook op de Loosdrechtse Plassen, rekening mee houden.

Persbericht Plassenschap

Zwemmen in de Loosdrechtse Plassen

 De Loosdrechtse Plassen zijn uitstekend geschikt om in te zwemmen.Velen maken dan ook gebruik van de mogelijkheden om bij het Vuntusstrand of bij De Strook het water op te zoeken.

Ook op de eilanden Meent en Markus Pos zijn twee kleine strandjes waar veel, vooral door kinderen, gezwommen wordt.De oostkant van de Tweede Plas, de Wastobbe, is een plaats waar op een mooie zomerdag soms tientallen boten voor anker gaan en waar vanaf de boot wordt gezwommen. De betrekkelijk ondiepe en harde zandbodem zorgen daar voor een aantrekkelijke zwemplek.

De goede waterkwaliteit van de plassen maakt ook dat zwemmen veilig kan geschieden.Die waterkwaliteit staat voortdurend onder controle van de provincie Noord-Holland. Wilt u meer informatie daarover, belt u dan de zwemwatertelefoon: 0800-9986734.

Maar pas wel op: Zwemmen is niet te combineren met snelvaren.Het nieuwe Binnenvaart Politiereglement (BPR) zegt met zoveel woorden: waar mag worden snelgevaren mag niet worden gezwommen . Omdat op de 1e t/m de 4e Plas en aan de westkant van de 5e plas op bepaalde tijden met een ontheffing van het Plassenschap mag worden snelgevaren, mag u daar op die tijden dus niet zwemmen! Waar is zwemmen toegestaan?

  • op alle plassen binnen 100 meter uit de oever
  • op de de Vuntusplas
  • op de Stille Plas
  • op de vijfde plas met uitzondering van de westzijde waar de waterskibaan ligt
  • op alle plassen op zaterdag en zondag tussen 11.00 en 18.00 uur in de periode tussen 1 mei en 1 oktober alsmede op hemelvaartsdag en tweede pinksterdag tussen 11.00 en 18.00 uur, tenzij er een evenement plaatsvindt.

Overigens is het verstandig om, als u midden op de plassen wilt gaan zwemmen, altijd vergezeld te worden door een boot. Als zwemmer ben u slecht zichtbaar voor bootjesvaarders en zeker voor zeilers, die hun aandacht vaak voor andere zaken nodig hebben dan voor zwemmers in hun vaar­water. Een felgekleurde badmuts kan in dat opzicht ook helpen .

Voor meer informatie: Plassenschap Loosdrecht e.o. Postbus 8058 3503 RB Utrecht   tel. 030-2974001

e-mail: secretariaat@plassenschaploosdrecht.nl , www.plassenschaploosdrecht.nl


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Matige wind 15º Naar volgende bericht