Rik Jungmann

Film: R&V Media

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

't Hemeltje Dicht

Wijdemeren, 11 mei 2006

Sluis 't Hemeltje aan het begin van het Hilversums Kanaal, bij de Vecht, is een week dicht. Een fimpje van het verwijderen en schoonmaken van de deuren.

't Hemeltje is lang niet meer dicht geweest. Maar deze week is toch weer zover. De sluisdeuren werden uit de kolk gehesen om schoongemaakt en geschilderd te worden. Er zaten veel zotewatermosselen op de deur en er was flinke alggroei. Voor Hemelvaartsdag zal de sluis weer open zijn voor het vaarverkeer. Overigens is 't Hemeltje eigendom van de gemeente Hilversum, die dus ook verantwoordelijk is voor het onderhoud.

De laatste keer dat de sluis compleet gerenoveerd werd was in 1998. Toen ging dat helemaal mis, doordat bleek dat een pijler van de brug aan het verzakken was, waardoor de klus enkele maanden duurde.

Onze partners van R&V Media maakten een zonnige video van het verwijderen van de deuren met dit prachtige weer. Als u het fimpje beeldvullend wilt zien, dan moet u even midden op het beeld van de film dubbelklikken. (En zet uw geluid even aan.)


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 25º Naar volgende bericht