Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Abrona Robberse Eiland

Oud-Loosdrecht, 11 mei 2006

Op woensdagmiddag 17 mei wordt Abrona Robberse Eiland officieel geopend.

Persbericht

Abrona Robberse Eiland

Op woensdagmiddag 17 mei wordt Abrona Robberse Eiland officieel geopend. Dit unieke project, gelegen aan de Vuntusplas, is een woon- en dagbestedingsvoorziening van Abrona, organisatie voor dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking.

Op het terrein van Abrona Robberse Eiland zijn 22 appartementen, een restaurant en een werkplaats gebouwd waar mensen met een verstandelijke beperking kunnen wonen en werken. De familie Robberse, die jarenlang op deze plek heeft gewoond, wilde graag dat dit stukje grond een bijzondere bestemming kreeg. Met de bouw van deze woon- en dagbestedingsvoorziening is aan deze wens voldaan!

Wonen

Een deel van de prachtige appartementen kijkt rechtstreeks uit over het water van de Vuntusplas. Mensen met een verstandelijke beperking en een AWBZ indicatie voor wonen, kunnen hier een woonplek krijgen in een appartement. Er is 24-uurs zorg aanwezig en er is een gezamenlijke huiskamer waar zij elkaar kunnen ontmoeten.

Dagbesteding

Op het terrein is ook een grote dagbestedingsruimte gebouwd waar allerlei activiteiten kunnen plaatsvinden: van het opknappen van bootjes tot het ontwikkelen van een eigen product.

Er komen steigers waar passanten kunnen aanmeren en er kunnen straks bootjes worden gehuurd.

Restaurant

In het restaurant, met terras aan het water, kunnen de inwoners van Loosdrecht en de toeristen straks genieten van de gerechten van een kleine kaart. In het restaurant werken mensen met een verstandelijke beperking. Om de kwaliteit te waarborgen, worden zij begeleid door een professioneel horecateam. Op dit moment worden de deelnemers opgeleid voor een baan in de keuken, de huishouding of in de bediening. Het is de bedoeling dat het restaurant medio juni opengaat. Het restaurant is ook via het water te bereiken.

Sponsoring

Abrona Robberse Eiland is nog op zoek naar sponsoren. Particulieren en bedrijven kunnen bijvoorbeeld een deel van de nog aan te leggen steigers sponsoren. Maar het is ook mogelijk een bootje, kano of waterfiets te sponsoren. Voor meer informatie over sponsoring kunt u kijken op www.robberseeiland.nl


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 25º Naar volgende bericht